Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
Στις 4 Ιουνίου έχει οριστεί με απόφαση του ΟΗΕ, η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Αλλαγές λόγω 25ης Μαρτίου
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου μεταβάλλει το πρόγραμμα πληρωμών – Πώς διαμορφώνονται οι ημερομηνίες για μισθωτούς και μη μισθωτούς συνταξιούχους.
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Αλλαγές λόγω 25ης Μαρτίου
σοκολατα
Σοκολάτα στο επίκεντρο μεγάλης υγειονομικής κρίσης – Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας
Μαζικές ανακλήσεις προϊόντων και αυστηροί έλεγχοι στις εισαγωγές φιστικιών
Σοκολάτα στο επίκεντρο μεγάλης υγειονομικής κρίσης – Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας