Το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία του Πανεπιστημίου Αθήνας οργάνωσε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της Φιλοσοφίας στο Δημοτικό, με τίτλο «Η Σοφία στο Σχολείο».
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί με 93.800.000 ευρώ από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.
Υποβλήθηκε στη θεματική ενότητα «Κόμβοι Έρευνας & Καινοτομίας στην Εκπαίδευση» και κατέλαβε την 9η θέση ανάμεσα σε 340 προτάσεις ακαδημαϊκών φορέων και ερευνητικών κέντρων. Εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν οι 19 πρώτες.
Το Πρόγραμμα «Η Σοφία στο Σχολείο», μεταδίδοντας με νέους τρόπους τις αρχές της Φιλοσοφίας, μέσα από την ενίσχυση ερευνητικών, διαδραστικών και βιωματικών πρακτικών, μαθαίνει στα παιδιά να σκέπτονται, να αμφιβάλλουν δημιουργικά και να αποτιμούν κριτικά πεποιθήσεις και αξίες.
Τα μαθήματα του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σε συνεργαζόμενα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom