Σχολικές καθαρίστριες: Τροπολογία φέρνει ανανέωση συμβάσεων
Ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών

Τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων καθαριότητας των σχολικών μονάδων έως τη λήξη του διδακτικού έτους, παρέχει στους ΟΤΑ τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», που εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ρύθμιση αφορά τις καθαρίστριες με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που προσλήφθηκαν για τις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν στα σχολεία από την πανδημία του covid-19.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο 3 της τροπολογίας αναφέρει:

Συμβάσεις καθαριότητας σχολικών μονάδων

Συμβάσεις προσωπικού που προσλήφθηκε σύμφωνα παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 4722/2020 (Α’ 177) πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 δύναται να ανανεωθούν από δημοσίευση του παρόντος και μέχρι λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους απόφαση Οικονομικής Επιτροπής των οικείων ΟΤΑ. Οι συμβάσεις του πρώτου εδαφίου υπόκεινται στους χρονικούς περιορισμούς που προβλέπονται παρ. 1 του άρθρου 206 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, Α 143), στην περι. ιε της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’6) και παρ. 1 του άρθρου 5 του π.δ. 164/2004 (Α 134).

tropologia katharistries

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα