arsakeia-cern
Μαθητές Λυκείου θα εκπαιδευτούν στο CERN
Πρόκειται για το Θερινό Πρόγραμμα GO CERN, σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τού ΕΜΠ και το CERN

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) επέλεξε για το 2021 έξι κράτη (μεταξύ αυτών και την Ελλάδα) για να εκπαιδεύσει μαθητές τους στο πλαίσιο τού προγράμματος HSSIP (High School Students Internship Programme), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να εργαστούν στο περιβάλλον τού διεθνούς ερευνητικού κέντρου, σε εργαστηριακές ασκήσεις δοκιμάζοντας δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Βασίλογλου και ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Ιωάννης Λουμάκης είναι δύο από τους μαθητές που επελέγησαν από το CERN, μαζί με άλλους 6 μαθητές από την Αττική (σε σύνολο 72 υποψηφίων), αφού προτάθηκαν από τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο Σχολείων ως κατάλληλοι λόγω τής άριστης επίδοσής τους στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και του εξαίρετου ήθους τους.

Το πρόγραμμα HSSIP θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις τού CERN στη Γενεύη και έχει σκοπό να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν μελλοντικά με την έρευνα.

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται ως επιβράβευση των μαθητών και των Αρσακείων Σχολείων, τα οποία, για 2η φορά φέτος, διοργανώνουν για μαθητές θετικού προσανατολισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, το Θερινό Πρόγραμμα GO CERN, σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τού ΕΜΠ και το CERN. Ο τίτλος τής φετινής θεματικής ενότητας είναι «Η Σύγχρονη Φυσική στην υπηρεσία τού ανθρώπου». Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα σε 40 μαθητές που επιλέγονται με κριτήριο τη βαθμολογία τους και την επαρκή γνώση τής Αγγλικής. Την οργάνωση τού θερινού προγράμματος έχει αναλάβει ο Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων τής Φ.Ε. κ. Δημήτρης Κλαυδιανός και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Ευάγγελος Γαζής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντελακ
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
Παρουσιάστηκε ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Μουσείο
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
psigeio-kouzina.jpg
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
Ο ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αποζημίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα βήματα και οι προθεσμίες
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών