Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που καταργεί την δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά Σχολεία ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

Λίγες ημέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιά θα αναμέναμε η κυβέρνηση να ανακοινώνει μέτρα για την άρση των τεράστιων προβλημάτων που συσσωρευτήκαν τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές και τα οποία ανέδειξε με δραματικό τρόπο η πανδημία, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Οι γονείς σημειώνουν: «Θα περιμέναμε μέτρα αποκατάστασης των τεράστιων εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κενών που άφησε η τηλε-εκπαίδευση με το διορισμό νέων εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Μέτρα για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα και ενίσχυση του προσωπικού και των σχολικών υποδομών καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας».

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Αντί αυτών η κυβέρνηση δείχνει τις προσθέσεις της για το τι θα ακολουθήσει  με μία εγκύκλιο που θέτει νέα εμπόδια στην επιλογή Β' Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά. Με μοναδικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών στα σχολεία: Καταργείται ο ελάχιστος αριθμός 12 μαθητών/τριών, για το σχηματισμό τμήματος Β' Ξένης Γλώσσας και περιορίζεται ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των μαθητών στην ελεύθερη επιλογή Β' Ξένης Γλώσσας».

Να σημειωθεί πως η εγκύκλιος αναφέρει, επίσης, ότι εάν μέχρι την 1η Οκτώβρη δεν έχει καλυφτεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχτηκε, τότε οι μαθητές θα διδάσκονται τη γλώσσα για την οποία υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός στην περιοχή.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πεταχτούν εκτός εκπαίδευσης εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, που εργάζονται εδώ και 15 και πλέον έτη ως αναπληρωτές, καθώς τα σχολεία, αλλά και ολόκληρες περιοχές θα οδηγηθούν αναγκαστικά σε διδασκαλία ξένης γλώσσας όχι με βάση τις επιλογές των μαθητών αλλά με βάση τις οργανικές θέσεις της κάθε περιοχής.

Ως ΑΣΓΜΕ διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από την ξένη γλώσσα, που επιθυμεί να διδαχθεί.
  • Εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου για αποκτήσει συνέχεια η διδασκαλία της Β' Ξένης Γλώσσας από τάξη σε τάξη αλλά και από βαθμίδα σε βαθμίδα με στόχο την απόκτηση πτυχίου γλωσσομάθειας για όλες τις ξένες γλώσσες με την ολοκλήρωση των σπουδών στο σχολείο. Η πιστοποίηση αυτών των γνώσεων να πάψει να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που δίνεται από ιδιωτικούς φορείς.
  • Διορισμούς  μόνιμων εκπαιδευτικών άμεσα, πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του, χωρίς δεύτερες και τρίτες αναθέσεις.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Η ανανεωμένη λίστα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας