Thumbnail
Η Σύγκλητος του ΕΜΠ τονίζει την ανάγκη έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων

«Η παρατεινόμενη για πάνω από ένα χρόνο χρήση της τηλεκπαίδευσης έχει φτάσει στα όριά της, προκαλώντας πια σοβαρές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία των Σχολών του Ιδρύματος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ΕΜΠ, μετά την τελευταία της συνεδρίαση.

Αυτόν τον καιρό, που η κοινωνία μπαίνει σε τροχιά επανεκκίνησης, «είναι επείγουσα ανάγκη να σχεδιασθούν τα βήματα, και κυρίως να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, για την ασφαλή σταδιακή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας με φυσική παρουσία», σημειώνει η Σύγκλητος, καθότι «βασικά συστατικά του υψηλού επιπέδου των σπουδών του είναι τα εργαστηριακά μαθήματα, οι εργαστηριακές διπλωματικές, η επαφή με την παραγωγή (πρακτικές ασκήσεις) και η διαπροσωπική σχέση διδασκόντων-διδασκομένων».

Προς την κατεύθυνση της άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας του ΕΜΠ, η Σύγκλητος τονίζει, πως «είναι άμεση ανάγκη η δωρεάν διάθεση self-tests στους φοιτητές και σε όλο το προσωπικό, η έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού, η αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ από και προς την Πολυτεχνειούπολη και η λήψη όλων των μέτρων για την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των φοιτητικών εστιών».

Επίσης, η Σύγκλητος του ΕΜΠ στη συνεδρίασή της προκήρυξε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ) 2021 (https://peve.elke.ntua.gr/), το οποίο έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς επανεκκίνησης της δράσης μέσω του ΠΕΒΕ 2020.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, σημειώνει στην ανακοίνωση, ότι το ΕΜΠ συνεισφέρει εξ ιδίων πόρων στη χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας, ενισχύοντας την αξιοποίηση του πολύτιμου ερευνητικού δυναμικού του, ειδικά τους νέους ερευνητές.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ, καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου, το ΠΕΒΕ 2021 θα χρηματοδοτήσει την εκτέλεση 20 ερευνητικών έργων με διετή διάρκεια. Το ύψος της χρηματοδότησης θα ανέλθει στο ποσό των 360.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τα διαθέσιμα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του ΕΜΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δ.ΥΠ.Α. 13:42 ​Με εκτίμηση Tμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Διεύθυνση Γραμματείας Διοίκησης press@dypa.gov.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Στρατηγική συμμαχία για την εκπαίδευση νέων τεχνικών – Εξασφαλισμένη μαθητεία και εργασία σε έργα μεγάλης κλίμακας
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
ΑΔΩΝΙΣ
Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ο Υπουργός Υγείας,

Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»
Υπουργείο Παιδείας
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να παραμείνουν στο ψηφιακό φροντιστήριο πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τη Δευτέρα, 20 Απριλίου
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης