Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
tzoufi
Η Μερόπη Τζούφη επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Εσπερινά Λύκεια της πόλης και συζήτησε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε η Μερόπη Τζούφη. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέτρο που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση για να στερήσει σε περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες την συνέχεια των σπουδών τους στα ΑΕΙ, ήδη από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Παράλληλα, τέθηκε το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος (μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό) και της μειωμένης χρηματοδότησης, η οποία στερεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την πλήρη εκπλήρωση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής του αποστολής. Επίσης, προβληματισμός επικρατεί όσον αφορά την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των τμημάτων, των εργαστηρίων και των κλινικών λόγων της απουσίας μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.

Στο παρόμοιο μήκος κύματος πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Άννα Μπατιστάτου, όπου τονίστηκε με έμφαση πως οι φοιτητές του 5ου έτους καλούνται να ξεκινήσουν την κλινική τους άσκηση στα νοσοκομεία δίχως να έχουν εμβολιαστεί. Όπως τόνισε η βουλευτής του Ιωαννίνων: «η μη συμπερίληψη των φοιτητών αυτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ακατανόητη. Οι πεμπτοετείς φοιτητές Ιατρικής σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας είναι περίπου 1.000 και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την ασφάλεια τους, ειδικά όταν πρόκειται για νοσοκομεία αναφοράς Covid-19».

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν οι ελλείψεις της Ιατρικής Σχολής σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των φοιτητών λόγω της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των ΑΕΙ, όπως και η ανάγκη να επαναλειτουργήσει η διυπουργική επιτροπή Παιδείας - Υγείας, η οποία είναι ανενεργή με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ των Ιωαννίνων, με αφορμή τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο ουσιαστικά αποκλείει τους απόφοιτους των Εσπερινών Λυκείων να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Μερόπη Τζούφη συνομίλησε εκτεταμένα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξέφρασε την υποστήριξή της στα αιτήματά τους, ενώ επεσήμανε πως η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας εκφράζει την ιδεολογική και ταξική επίθεση της κυβέρνησης στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στους μαθητές που εργάζονται και ταυτόχρονα σπουδάζουν με σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Τέλος, έκανε λόγο για ρυθμίσεις-«δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια, δηλαδή τους χρηματοδότες της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού και άδικου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως και όλων των νόμων που δημιουργούν αποκλεισμούς και εντείνουν τις ανισότητες στην εκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thrania
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο
«Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητα του καθώς παρόλες τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού και της διευθύντριας να σταματήσει η μητέρα, αυτή...
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο