Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου
Χωρίς self test για τα παιδιά θα επαναλειτουργήσουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν

Επαναλειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλες τις περιοχές της χώρας, με αυστηρά πρωτόκολλα για τους εκπαιδευτικούς αλλά όχι και για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) την εβδομάδα, καθώς και να φορούν συνεχώς τη μάσκα τους.

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: «Κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ. Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δεν θα υποβάλλονται σε self-test»

Για τους γονείς η κα. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας».

Υπενθυμίζουμε πως η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε πως για όσους δεν κάνουν self test προβλέπονται κυρώσεις που προβλέπουν από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή και οριστική αποβολή των εργαζομένων.

Επιπλέον οι βρεφονηπιακοί θα λειτουργήσουν από 17 Μαΐου θα λειτουργήσουν με αναλογία 1:1 σύμφωνα με όσα ορίζει η πρόσφατη υπουργική απόφαση. 

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως «η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε προκειμένου να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής
Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την επίθεση εξτρεμιστικών στοιχείων στο σπίτι του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής