ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Νηπιαγωγοί: Δίχρονη υποχρεωτική αγωγή χωρίς νέες οργανικές θέσεις
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΕΑΝ) επισημαίνει ότι η κάλυψη 2088 οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς λίγο πριν την ανακοίνωση της κατανομής των 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή, οδηγεί στη διαπίστωση ότι καμία ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για την σύσταση νέων οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: “Καμία πρόβλεψη σύστασης νέων οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών εν όψει της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης” βάσει επιστολής διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΕΑΝ).

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΕΑΝ) επισημαίνει με επιστολή της ότι η κάλυψη 2088 οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς λίγο πριν την ανακοίνωση της κατανομής των 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή, οδηγεί στη διαπίστωση ότι καμία ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σύσταση νέων οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών. Ήδη από το περσινό καλοκαίρι η Π.Ε.Α.Ν. ενημέρωσε το Υπουργείο για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης εκτόξευσε τις ανάγκες για προσλήψεις νηπιαγωγών.

Επειδή το καλοκαίρι του 2020 υπήρξαν οργανικά κενά και μέσα στο 2021συνταξιοδοτήσεις, θεωρούν πως η σύσταση οργανικών θέσεων είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Επειδή το σχολείο ξεκινάει από το νηπιαγωγείο, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΠΕΑΝ) ζητά κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Σας επισυνάπτεται η επιστολή της ΠΕΑΝ και παρακαλώ να με ενημερώσετε για δικές σας ενέργειες.

Δείτε την επιστολή 

Αξιότιμοι κύριοι,

λίγο πριν την ανακοίνωση της κατανομής των 10500 διορισμών στη γενική αγωγή, μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως καμία ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σύσταση νέων οργανικών κενών Νηπιαγωγών.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2020 ως Π.Ε.Α.Ν. είχαμε ενημερώσει το Υπουργείο για τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης εκτόξευσε τις προσλήψεις των νηπιαγωγών.

Ενδεικτικά, η πρώτη φάση προσλήψεων των Νηπιαγωγών, η οποία αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό το έτος 2020-2021 ήταν 2886, χωρίς να έχει εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στους 5 εναπομείναντες, ομολογημένους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Με γνώμονα ακριβώς την πρώτη φάση αναπληρωτών, χωρίς την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης σε όλους τους δήμους και έχοντας μέχρι το καλοκαίρι του 2020, 1600 οργανικά κενά και 507 συνταξιοδοτήσεις μέσα στο 2021, θεωρούσαμε και ακόμα θεωρούμε πως η σύσταση τουλάχιστον 500 οργανικών κενών ήταν και είναι επιτακτική και πως οι 2500 μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών δεν ήταν μια ανεκπλήρωτη προσδοκία, αλλά μια φυσιολογική διεκδίκηση.

Δυστυχώς, τα συγκεντρωτικά οργανικά κενά που δόθηκαν στις μεταθέσεις και άρα προορίζονται για μόνιμους διορισμούς είναι 2088 και φάνηκε με αυτόν τον τρόπο πως δεν έγινε καμία σύσταση οργανικών κενών. Ως Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών διεκδικούμε το 100% της κάλυψης τους, με μόνιμο προσωπικό, δηλαδή 2088 μόνιμες προσλήψεις! Πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, πως η διεκδίκηση των 2088 μόνιμων διορισμών πρέπει απαραιτήτως να εκπληρωθεί. Τα 2088 κενά επουδενί δεν είναι τα πραγματικά οργανικά μας κενά!

Για διάφορους λόγους αποκρύφτηκαν! Ήδη ως κλάδος είμαστε θιγμένοι με την απόκρυψη των πραγματικών αναγκών μας. Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ και όχι απλά λειτουργικών!

Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και με τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι!!! Το σχολείο ξεκινάει από το νηπιαγωγείο!!! Ένα νηπιαγωγείο που κάθε χρόνο για να λειτουργήσει χρειάζεται 3000 προσλήψεις στην Α’ φάση, ένα νηπιαγωγείο που σε πολλά μέρη της χώρας δεν έχει καν μόνιμη εκπαιδευτικό, ένα νηπιαγωγείο που στο άμεσο μέλλον θα χρειάζεται περισσότερες ακόμα προσλήψεις λόγω της καθολικής εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ένα νηπιαγωγείο που τα επόμενα χρόνια θα αδειάσει περαιτέρω λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Οι 2088 θέσεις λοιπόν είναι σταγόνα στον ωκεανό! Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη όλων των οργανικών κενών Νηπιαγωγών με μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, ή πιο σωστά οι ανάγκες που δόθηκαν με τις μεταθέσεις…γιατί οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες!!!

Με εκτίμηση Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έπεται μεγάλη προκήρυξη για το υπουργείο Προστασίας

Εκπαιδευτικοί 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Ψαριανός να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

zetta makri vouli
Μακρή: Συγχωνεύσεις τμημάτων με βάση τα στοιχεία - Όχι γιατί δεν γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών
Ο μέσος όρος μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλός σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ισχυρίστηκε η Ζέττα Μακρή,...
Μακρή: Συγχωνεύσεις τμημάτων με βάση τα στοιχεία - Όχι γιατί δεν γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών
Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα υπέρ της πατριαρχίας «Ανδρικό κράτος»
Το «Ανδρικό κράτος» προπαγανδίζει το εθνικισμό και την πατριαρχία, κηρύσσει πόλεμο κατά των γυναικών και της ανεκτικότητας, ενώ προβαίνει σε...
Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα υπέρ της πατριαρχίας «Ανδρικό κράτος»
ΙΕΠ: Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Ψυχολόγων ΕΠΑΛ
Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo σχολικό έτος 2021-2022, προς μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Ψυχολόγων ΕΠΑΛ