Πανθεσσαλικό Μαθητικό Συνέδριο (14-15 Μαΐου), με θέμα την ελληνική επανάσταση
1ο Πανθεσσαλικό e-Μαθητικό Συνέδριο, 14 και 15 Μαΐου, με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων διοργανώνει το 1ο Πανθεσσαλικό e-Μαθητικό Συνέδριο, 14 και 15 Μαΐου με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

«Μέσα από το προς διερεύνηση  θέμα του Συνεδρίου επιδιώκεται η ενεργός εμπλοκή των μαθητών/τριών των σχολείων που μετέχουν στο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα  οι μαθητές/μαθήτριες κλήθηκαν να εργαστούν και να συνεργαστούν με συμμαθητές/τριες του ίδιου σχολείου αλλά και διαφορετικών σχολείων, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα που η παρούσα επιδημιολογική συνθήκη επιβάλλει, προκειμένου μέσα από την αλληλεπιδραστική διαδικασία να γνωρίσουν πρόσωπα και γεγονότα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης, επιδίωξη ήταν να εμπνευστούν ποικιλοτρόπως συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της πατρίδας διαμορφώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητα τους με την οποία και πορεύονται στο σύγχρονο κόσμο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Στο Μαθητικό Συνέδριο συμμετέχουν ογδόντα επτά (87) σχολεία και των δύο βαθμίδων από τη Θεσσαλία με περισσότερες από μία συμμετοχές και πολλαπλάσιο αριθμό μαθητών/τριών με εξαιρετικές, ευφάνταστες δημιουργίες (ποιήματα, κείμενα, βίντεο, ψηφιακές ιστορίες, αφηγήσεις, τραγούδια, εικαστικά έργα κ.ά.), τις οποίες θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές και συμμαθητριές τους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους συγγενείς τους. Όλοι/ες που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να διακρίνουν την προθυμία της μαθητικής κοινότητας να συνεισφέρει μεταφέροντας ποικίλα μηνύματα και να μοιραστεί την εμπεδωμένη γνώση, να χαρεί και να γιορτάσει μαζί τους.

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την ετήσια διάρκεια των δράσεων (μαθητικός διαγωνισμός αφίσας και λογότυπου, ημερίδες, μαθητικό συνέδριο, επιστημονικό συνέδριο κ.ά) και των εκδηλώσεων (μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, δρώμενα κ.ά)  για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέργειες φορέων και την επαφή των πολιτών της  κάθε Περιφερειακής Ενότητας με το μαθητικό παραγόμενο και τη σύνδεση του χθες με το σήμερα της Θεσσαλίας και της χώρας» τονίζει η Περιφέρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

koinonia.jpg
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
«. Ούτε γνωρίζουμε πως θα ορίζονται και πως θα είναι οι επαναστάσεις στην εποχή του "μετοχικού καπιταλισμού", του καπιταλισμού των διευρυμένων...
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου