koronoios-emvolio
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΙΕΛΕ: Κυβερνητικό μπάχαλο… επιτελικών διαστάσεων με τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καμία πρόνοια για το διοικητικό- βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων

Καταγγελία για νέο επιτελικό μπάχαλο στον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έκανε η ΟΙΕΛΕ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, με κατάπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, επικοινωνώντας με αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, ότι το ένα Υπουργείο έδειχνε το άλλο για το ποιος είναι αρμόδιος σχετικά με την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων!

Αποτέλεσμα του νέου αυτού επιτελικού μπάχαλου είναι να μην έχει ληφθεί ακόμη καμία πρόνοια για τον εμβολιασμό του υποστηρικτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, αν και τα Λύκειά τους ήδη έχουν ξεκινήσει δια ζώσης μαθήματα και - βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού- σύντομα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Όλη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Κάθε άλλο παρά «τεχνικό», όπως μας μεταφέρθηκε εντέχνως χθες από το Υπουργείο Παιδείας, αποδείχθηκε το ζήτημα της πρόσβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό. Είναι μικρός ο αριθμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που κατόρθωσαν να κλείσουν ραντεβού την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι προσπαθούσαν όλη μέρα χθες και μέχρι σήμερα το μεσημέρι να ενταχθούν στο σύστημα χωρίς επιτυχία.

Η υπεύθυνη COVID του Υπουργείου Παιδείας που χθες μας ενημέρωσε για τεχνικά προβλήματα, σήμερα μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνήσει μαζί μας (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρξε καμία νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας). Ωστόσο, το γεγονός ότι για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς η κατάσταση είναι πολύ ομαλότερη, ενισχύει την άποψη όλων των συναδέλφων ότι για μια ακόμη φορά αντιμετωπιζόμαστε ως εκπαιδευτικοί και πολίτες β’ κατηγορίας.

Αδιαφορία και μπάχαλο για το διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό

Οργή, φυσικά, προκαλεί το ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού του διοικητικού-βοηθητικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων!

Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι τα ιδιωτικά σχολεία, εν αντιθέσει με τα δημόσια, έχουν πολυάριθμο μη εκπαιδευτικό προσωπικό που έρχεται σε συνεχή επαφή με μαθητές (οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων, υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης, υπάλληλοι εστίασης, υπάλληλοι καθαριότητας κ.λπ.). Με κατάπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, επικοινωνώντας με αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, ότι το ένα Υπουργείο έδειχνε το άλλο για το ποιος είναι αρμόδιος σχετικά με την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων! Αποτέλεσμα του νέου αυτού επιτελικού μπάχαλου είναι να μην έχει ληφθεί ακόμη καμία πρόνοια για τον εμβολιασμό του υποστηρικτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, αν και τα Λύκειά τους ήδη έχουν ξεκινήσει δια ζώσης μαθήματα και - βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού- σύντομα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Τέλος, αντίστοιχη άγνοια και μεταβίβαση ευθυνών επέδειξαν οι αρμόδιοι, όταν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας τους έθεσαν το ζήτημα της προετοιμασίας για τον εμβολιασμό των εργαζομένων άλλων ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που ενδέχεται σύντομα να ανοίξουν (Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Μελέτης, Ωδεία κ.λπ.). Φοβούμαστε ότι το σχεδόν 1.000.000 των εκπαιδευτικών και των μαθητών που φοιτούν στους χώρους αυτούς θα είναι ανοχύρωτοι απέναντι στην ακόμα μαινόμενη πανδημία με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τα αρμόδια (;) Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Υγείας επείγουσα ενημερωτική επιστολή σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να προστατευθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζόμενων, των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και των μελών της ευρύτερης κοινότητας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ομόφωνη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου στον αγώνα μονιμοποίησης των συμβασιούχων της Προσχολικής Αγωγής
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Μητσοτάκης Πράγα
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα - Τι απάντησε ο Έλληνας...
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη του...
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε