Εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης κινδυνεύουν να μείνουν 65.000 παιδιά
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατηγορεί την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου ότι κινδυνεύει να επαναλάβει το περσινό φιάσκο και να μείνουν και φέτος εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΠΑμεΑ περισσότερα από τα 65.000 παιδιά του 2020-21

Στην επίκαιρη ερώτηση σήμερα προς την υφυπουργό κα Μιχαηλίδου η Θεανώ Φωτίου έθεσε το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας, μετά το Πάσχα, των ΚΔΑΠ, αφού η Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων που αφορούν τα ίδια παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Φωτίου «από τα συμφραζόμενα της απάντησης της υφυπουργού συμπεραίνουμε ότι τα ΚΔΑΠ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ακόμη κι αν ανοίξουν τα σχολεία» αναφέρει και προσθέτει:

Τον περασμένο Νοέμβρη η κυβέρνηση ψήφισε στο ν. 4756/20 διατάξεις για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ που διαφήμισε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση». Μόνο που οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» παραπέμπονταν όλες σε ΚΥΑ οι οποίες μπορούσαν και να τις ανατρέψουν, όπως πχ: απαγορεύεται στο νόμο η λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ σε δημοτικά σχολεία, εκτός αν η ΚΥΑ ορίσει αλλιώς.

Η κα Μιχαηλίδου δεσμεύτηκε ότι τους επόμενους μήνες θα εκδώσει τις απαιτούμενες ΚΥΑ για τα προϋπάρχοντα και μέλλοντα να ιδρυθούν ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, γεγονός όμως που παραβλέπει, εσκεμμένα ή λόγω άγνοιας, ότι οι αιτήσεις για τα voucher της επόμενης σχολικής χρονιάς επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν περί τα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως οι γονείς πού θα ενταχθούν τα παιδιά τους. Εκτός κι αν εννοεί ότι θα επαναλάβει την περσινή της τακτική όπου τα αποτελέσματα βγήκαν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Η Αναπλ. Τομέαρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε επίσης τον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργείται από την παράνομη πρακτική ορισμένων ΚΔΑΠ να εκχωρούν αδιαφανώς, κάτω από το τραπέζι, μέρος των voucher που παίρνουν σε αθλητικούς και άλλους συλλόγους και τα παιδιά να μεταφέρονται σε χώρους εκτός των εγκαταστάσεων των ΚΔΑΠ για δραστηριότητες που δεν καλύπτονται από κανένα θεσμικό πλαίσιο, με μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Το πρόβλημα αναδεικνύεται Ιδιαίτερα σήμερα, που όλα τα σκάνδαλα, η βία και η κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού αποκαλύφθηκαν με τη γενναία κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και το μεγάλο κίνημα του «me too». Στην ερώτηση αν το γνωρίζει κι αν το έχει διερευνήσει η κα Μιχαηλίδου δεν απάντησε.

Αντίθετα, ψευδώς ισχυρίστηκε ότι η πρακτική αυτή υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια, ενώ τα γεγονότα τη διαψεύδουν, αφού πέρυσι, επί η κυβέρνησης ΝΔ έγινε η «έκρηξη» των 133.000 αιτήσεων για voucher στα ΚΔΑΠ έναντι των 65.000 τον Ιούνιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η βουλευτής κάλεσε την υφυπουργό να υλοποιήσει την πρόταση για vouchers στα παιδιά του δημοτικού ειδικά για τον αθλητισμό σε πιστοποιημένα ερασιτεχνικά σωματεία και συλλόγους του αθλητισμού. Η πρόταση περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα δικαιώματα του παιδιού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι κοστολογημένη με 80 εκ. ετησίως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να...
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Quest
Ανταρκτική: Βρέθηκε σχεδόν άθικτο το ναυάγιο του πλοίου του τελευταίου ταξιδιού του εξερευνητή Σάκλετον
Το κουφάρι του πλοίου, ένα ατμόπλοιο μήκους 38 μέτρων, ανακαλύφθηκε στο βυθό της Θάλασσας του Λαμπραντόρ την Κυριακή από ομάδα της Βασιλικής...
Ανταρκτική: Βρέθηκε σχεδόν άθικτο το ναυάγιο του πλοίου του τελευταίου ταξιδιού του εξερευνητή Σάκλετον