Εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης κινδυνεύουν να μείνουν 65.000 παιδιά
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατηγορεί την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου ότι κινδυνεύει να επαναλάβει το περσινό φιάσκο και να μείνουν και φέτος εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΠΑμεΑ περισσότερα από τα 65.000 παιδιά του 2020-21

Στην επίκαιρη ερώτηση σήμερα προς την υφυπουργό κα Μιχαηλίδου η Θεανώ Φωτίου έθεσε το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας, μετά το Πάσχα, των ΚΔΑΠ, αφού η Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων που αφορούν τα ίδια παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Φωτίου «από τα συμφραζόμενα της απάντησης της υφυπουργού συμπεραίνουμε ότι τα ΚΔΑΠ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ακόμη κι αν ανοίξουν τα σχολεία» αναφέρει και προσθέτει:

Τον περασμένο Νοέμβρη η κυβέρνηση ψήφισε στο ν. 4756/20 διατάξεις για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ που διαφήμισε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση». Μόνο που οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» παραπέμπονταν όλες σε ΚΥΑ οι οποίες μπορούσαν και να τις ανατρέψουν, όπως πχ: απαγορεύεται στο νόμο η λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ σε δημοτικά σχολεία, εκτός αν η ΚΥΑ ορίσει αλλιώς.

Η κα Μιχαηλίδου δεσμεύτηκε ότι τους επόμενους μήνες θα εκδώσει τις απαιτούμενες ΚΥΑ για τα προϋπάρχοντα και μέλλοντα να ιδρυθούν ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, γεγονός όμως που παραβλέπει, εσκεμμένα ή λόγω άγνοιας, ότι οι αιτήσεις για τα voucher της επόμενης σχολικής χρονιάς επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν περί τα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως οι γονείς πού θα ενταχθούν τα παιδιά τους. Εκτός κι αν εννοεί ότι θα επαναλάβει την περσινή της τακτική όπου τα αποτελέσματα βγήκαν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Η Αναπλ. Τομέαρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε επίσης τον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργείται από την παράνομη πρακτική ορισμένων ΚΔΑΠ να εκχωρούν αδιαφανώς, κάτω από το τραπέζι, μέρος των voucher που παίρνουν σε αθλητικούς και άλλους συλλόγους και τα παιδιά να μεταφέρονται σε χώρους εκτός των εγκαταστάσεων των ΚΔΑΠ για δραστηριότητες που δεν καλύπτονται από κανένα θεσμικό πλαίσιο, με μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Το πρόβλημα αναδεικνύεται Ιδιαίτερα σήμερα, που όλα τα σκάνδαλα, η βία και η κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού αποκαλύφθηκαν με τη γενναία κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και το μεγάλο κίνημα του «me too». Στην ερώτηση αν το γνωρίζει κι αν το έχει διερευνήσει η κα Μιχαηλίδου δεν απάντησε.

Αντίθετα, ψευδώς ισχυρίστηκε ότι η πρακτική αυτή υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια, ενώ τα γεγονότα τη διαψεύδουν, αφού πέρυσι, επί η κυβέρνησης ΝΔ έγινε η «έκρηξη» των 133.000 αιτήσεων για voucher στα ΚΔΑΠ έναντι των 65.000 τον Ιούνιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η βουλευτής κάλεσε την υφυπουργό να υλοποιήσει την πρόταση για vouchers στα παιδιά του δημοτικού ειδικά για τον αθλητισμό σε πιστοποιημένα ερασιτεχνικά σωματεία και συλλόγους του αθλητισμού. Η πρόταση περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα δικαιώματα του παιδιού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι κοστολογημένη με 80 εκ. ετησίως.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Συνεχίζεται ο εφιάλτης στις Ροβιές - Αναφορές για τρεις εγκλωβισμένους μοναχούς στο μοναστήρι
Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
H φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την...
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
Εκκενώνονται προληπτικά άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
elas
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και Εύβοιας»
Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί ατόμων από την αστυνομία στην πυρκαγιά της Αττικής και άλλοι 12 στην Εύβοια
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές»