Σχολεία: Παράταση χρονιάς χωρίς προαγωγικές - Κανονικά οι πανελλαδικές
George Vitsaras / SOOC
Παράταση σχολικής χρονιάς χωρίς προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία ο έως τώρα προσανατολισμός του υπουργείου Παιδείας - Κανονικά οι πανελλήνιες - Οι ημερομηνίες-«κλειδιά»

Παράταση του σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά. Τόσο για τη σχολική χρονιά όσο και για τις πανελλήνιες επικρατούν, όπως φαίνεται ορισμένες ημερομηνίες-«κλειδιά».

Επιπλέον, όπως έχει επισημάνει σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων αναμένεται για μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, πιθανή ημερομηνία είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, «οδηγός» για την επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν τα self tests.

Παράταση σχολικού έτους: Η ημερομηνία-«κλειδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η έως τώρα απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει παράταση του διδακτικού έτους για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος της διά ζώσης διδασκαλίας.

Η όσο το δυνατόν επέκταση της διά ζώσης διδασκαλίας έχει επισημανθεί σε αρκετές περιπτώσεις τόσο από τη Νίκη Κεραμέως όσο και από τη Ζέττα Μακρή, ιδιαίτερα μάλιστα για τα Λύκεια, τα οποία έμειναν για αρκετό καιρό κλειστά.

Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις και το 2021

Παράλληλα, η έως τώρα απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προβλέπει να μην διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για μία ακόμη χρονιά και οι μαθητές να προαχθούν στην επόμενη τάξη με βάση τους βαθμούς των τετραμήνων, όπως και πέρυσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr, για το θέμα αυτό υπήρξε και μειοψηφική πρόταση για πραγματοποίηση προαγωγικών εξετάσεων, όχι μόνο γιατί το ζήτημα των εξετάσεων αποτελεί κορωνίδα της εκπαιδευτικής ατζέντας του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για να μην θεωρηθεί ότι η τηλεκπαίδευση δεν λειτούργησε. Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν επικράτησε.

Υπογραμμίζεται ότι η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της «πρότεινε τη μη πραγματοποίηση, φέτος, των γραπτών προαγωγικών–απολυτηρίων εξετάσεων, τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία προφανώς θα οδηγήσει στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ».

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η επικρατέστερη ημερομηνία

Ελληνική Ιθαγένεια: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εξετάσεις

Παράλληλα η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει και έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τη Δευτέρα 14 ή την Τρίτη 15 Ιουνίου

Σημειώνεται ότι και πέρυσι το σχολικό έτος παρατάθηκε επίσης κατά δύο εβδομάδες, έως τις 12 Ιουνίου, με τις πανελλήνιες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα ΓΕΛ (ολοκληρώθηκαν στις 26 Ιουνίου) και στις 16 για τα ΕΠΑΛ (ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του, το πρωί της Δευτέρας, Myschool ενημερώνει τους Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ότι η βάση του myschool θα έχει ενημερωθεί με τους κωδικούς υποψηφίων Πανελλαδικών - Πανελληνίων 2021 μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

«Πυξίδα» τα κρούσματα

Σε κάθε περίπτωση, τα κρούσματα του κορονοϊού, η κατάσταση στις ΜΕΘ και η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθορίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών.

Όπως φάνηκε άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα, το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων έγινε με το «σταγονόμετρο», ενώ υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «προανήγγειλε» ότι δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών την περίοδο του Πάσχα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα