Σχολεία: Προς παράταση η σχολική χρονιά - Τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές
Κλειδώνει η παράταση του σχολικού έτους - Αναμένονται ανακοινώσεις για τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανονικά θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές

Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, η διάρκεια της οποίας θα εξαρτηθεί από της εισηγήσεις των ειδικών.

Τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή σε δηλώσεις τους άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά προκειμένου να επιμηκυνθεί η διάρκεια της διά ζώσης διδασκαλίας και η παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Θυμίζουμε ότι ολιγοήμερη παράταση του σχολικού έτους είχε αποφασιστεί και πέρυσι, πάλι σε συνθήκες πανδημίας. Μένει, λοιπόν, και φέτος να δούμε τη χρονική διάρκεια αφού η παράταση είναι σχεδόν δεδομένη.

«Στον αέρα» οι προαγωγικές εξετάσεις

Κι ενώ «κλειδώνει», καταπώς φαίνεται, η παράταση του σχολικού έτους, «στον αέρα» παραμένουν οι προαγωγικές εξετάσεις, με τις εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας να παραπέμπουν τις σχετικές αποφάσεις στο… εγγύς μέλλον.

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» για την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN: «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν. Θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, η οποία σε συνέντευξή της στο Liberal δήλωσε: «Θα προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, είτε πρόκειται για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων είτε για την παράταση του διδακτικού έτους είτε για την περικοπή της ύλης - στην οποία, όσον αφορά στις πανελλαδικές, έχουμε ήδη προβεί, σε ποσοστό 25- 30% ανάλογα με το μάθημα- προκειμένου να στηρίξουμε τους υποψηφίους μας, που δοκιμάζονται διπλά εξ αιτίας του κορονοϊού».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του alfavita.gr, το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει αμέσως μετά το Πάσχα και την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών (που προγραμματίζεται για τις 10 Μαϊου), αν όχι νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να ανακοινώσει, ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, η αξιολόγηση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου θα γίνει με τους βαθμούς των τετραμήνων.

Αίτημα της ΟΛΜΕ να μην διεξαχθούν οι ενδοσχολικές

Το αίτημα για μη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων προέρχεται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος έχει επαναλάβει πολλάκις το παραπάνω αίτημα προτείνοντας οι δύο εβδομάδες προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων να χρησιμοποιηθούν για περαίωση της ύλης και επαναλήψεις.

«Είναι μέτρο λογικό και παιδαγωγικά ορθό. Η απουσία από τις τάξεις είναι τουλάχιστον διπλάσια από το προηγούμενο σχολικό έτος. Δεν πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2020 και αυτό πρέπει να επαναληφθεί και τον ερχόμενο Ιούνιο. Το χρονικό αυτό διάστημα των εξετάσεων να αξιοποιηθεί με τη συνέχιση των μαθημάτων, έτσι ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν από τη χωλαίνουσα εξ αποστάσεως διδασκαλία», ανέφερε σε παρέμβασή του στις αρχές Απριλίου.

eksetaseis

Απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο σίγουρα σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με την υπουργό να δηλώνει ότι θα διεξαχθούν κανονικά εντός του Ιουνίου, με πιθανή ημερομηνία έναρξης την 14η Ιουνίου.

Άνοιγμα Γυμνασίων και πρωτοβάθμιας μετά το Πάσχα

Προς το παρόν, προηγείται το άνοιγμα Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, το οποίο πάει για μετά το Πάσχα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τοποθέτησε το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων πλην των Λυκείων, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα από τους ειδικούς, στη βάση της επιδημιολογικής εικόνας που θα παρουσιάζει εκείνη την περίοδο η χώρα.

«Προχωρούμε βήμα-βήμα, αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης και τους όρους με τους οποίους αυτές θα ανοίξουν», είπε, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη Real News τονίζοντας της σημασία των self tests αλλά και του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, διαδικασία η οποία ανοίγει για το σύνολο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

emvolio_koronoios
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη χορήγηση μία δόσης εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό σε όσους έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες