Γονείς Χολαργού: Να μην συγχωνευθούν τμήματα σχολείων
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΔΣ Χολαργού ζητάει να μην προχωρήσει η συγχώνευση με το 3ο Δημοτικό Σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού τονίζει ότι η ίδρυση του 6ου ΔΣ στην περιοχή, δίνει τη δυνατότητα το επόμενο σχολικό έτος να λειτουργήσουν τμήματα με λιγότερους μαθητές που θα εξασφαλίζουν τους όρους υγείας και ασφάλειας που ορίζει η πανδημία.

Ωστόσο, αναφέρουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι γονείς με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, αλλά εμφανής πρόθεση να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων του 2ου και 3ου ΔΣ Χολαργού λόγω κόστους.

Η άρνηση, όπως καταγγέλλουν, της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης να μπει σε διάλογο, οδήγησε τους γονείς να συλλέξουν υπογραφές ζητώντας να μην προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης.

Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών:

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:

  • Να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων σε 2ο και 3ο Δημοτικό και καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από τα σχολεία μας.
  • Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν μικρότερα τμήματα.
  • Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες υλικοτεχνικές βελτιώσεις, να εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των τάξεων καθώς και το βοηθητικό προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία του 6ου Δημοτικού σχολείου από την 1η μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, ειδικότερα σήμερα εν μέσω πανδημίας είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ, καθώς και τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον σχεδόν ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης κάνουν τα ως άνω αιτήματα πιο άμεσα και επιτακτικά.

Τα παιδιά μας δικαιούνται να έχουν το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί την προσοχή του δασκάλου, ώστε να καλύψουν τα κενά που έχουν διαμορφωθεί. Ας σκεφτούμε ότι ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού τα παιδιά έχουν βρεθεί ελάχιστα στην τάξη. Οι συνέπειες από αυτή την κατάσταση μπορεί  να είναι μακροπρόθεσμες αν τώρα δεν παρθούν μέτρα. Τα παραπάνω, απαιτούν μικρά τμήματα με δασκάλους στην τάξη από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Με την ίδρυση του νέου σχολείου, στα 2ο- 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μην γίνουν συγχωνεύσεις και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Υπάρχουν τα παιδιά μας, οι δάσκαλοί τους, οι αίθουσες.

Δεν αποδεχόμαστε να λαμβάνονται αποφάσεις από το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για ορισμό των τμημάτων με βάση τη λογική της αποφυγής του κόστους.

Η υγεία και η μόρφωση των παιδιών είναι δικαίωμά τους

και όχι κόστος για εξοικονόμηση.

Εμείς, οι γονείς τους, θα το υπερασπιστούμε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)