magiorkinis
«Φανταστείτε πόσες μεταδόσεις κορονοϊού διακόπηκαν από τα 600 άτομα που βρέθηκαν θετικά», σημειώνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τα self-tests εκπαιδευτικών και μαθητών Λυκείου

Επιβεβαιώθηκαν με μοριακό τεστ που ακολούθησε, το 70% των θετικών self-test εκπαιδευτικών και μαθητών Λυκείου που έγιναν στην αρχή της εβδομάδας, ανέφερε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το στοιχείο αυτό δείχνει την επιτυχία του τεστ.

«Φανταστείτε πόσες μεταδόσεις κορονοϊού διακόπηκαν από τα 600 άτομα που βρέθηκαν θετικά», μετά τη διενέργεια αυτών των ατομικών τεστ, τόνισε ακόμα.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό ατομικό τεστ είναι λιγότερο από 1 στα 1000 με 1% επιπολασμό της νόσου στον πληθυσμό, σημειώνοντας πως τα ατομικά τεστ που έχουν επιλέγει στη χώρα μας μπορούν να εντοπίσουν με επιτυχία του 80% όσους έχουν κορονοϊό. Μάλιστα επισήμανε ότι όσο πιο υψηλό ιικό φορτίο φέρει κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να τον εντοπίσει το ατομικό τεστ.

Ο ίδιος επανέλαβε πως τα self test που διανέμονται από τα φαρμακεία είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας καθώς στόχος είναι ο εντοπισμός των αδιάγνωστων φορέων του ιού SARS-CoV-2.

Είπε ότι πρόκειται για μορφή προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και εξήγησε ότι γίνεται σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα. «Σαρώνεται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχουν συμπτώματα και κατόπιν ακολουθεί ο επαναληπτικός έλεγχος», ανέφερε.

Κατέληξε λέγοντας πως είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. «Κάνουμε αυτοδιάγνωση αλλά συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν αλλάζουμε συμπεριφορά αν έχουμε ένα αρνητικό τεστ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
ζαχαρακη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Ημερίδα για το μέλλον της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Συμμετέχει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Αρχαία σανδάλια
Ανακάλυψη-μυστήριο στη Βρετανία: Ρωμαϊκά σανδάλια γιγαντιαίου μεγέθους βρέθηκαν κοντά στο Τείχος του Αδριανού
Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα των τεράστιων υποδημάτων και να ανακαλύψουν ποιοι ήταν οι μυστηριώδεις κάτοχοί τους
Ανακάλυψη-μυστήριο στη Βρετανία: Ρωμαϊκά σανδάλια γιγαντιαίου μεγέθους βρέθηκαν κοντά στο Τείχος του Αδριανού