Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Οι τρεις βασικές αδυναμίες του self test σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου - «Σφίγγεται το στομάχι μας με τις εικόνες συνωστισμού»

Το self test παρουσιάζεται υπερτιμημένο, δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων αύριο, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως παρουσιάζεται υπερτιμημένο αφού έχει τρεις βασικές αδυναμίες:

-Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του

-Η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη

-Είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος

Μιλώντας στο Open ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «το αποτύπωμα της λειτουργίας των λυκείων θα το δούμε τη Μεγάλη Δευτέρα. Δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν».

«Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση. Το 1919 στα τέλη ενός 3ου πανδημικού κύματος υπήρξε κόπωση και ακολούθησε ένα τέταρτο κύμα πολύ χειρότερο. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας», υπογράμμισε.

Σφίγγεται το στομάχι μας με τις εικόνες συνωστισμού

Οι εικόνες συνωστισμού προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να λέει χαρακτηριστικά «Σφίγγεται το στομάχι μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε για αυτό ακριβώς υπήρχε η πρόβλεψη για τρίωρα ραντεβού και για ραντεβού στα μαγαζιά».

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε. Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα. Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες. Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλείται το πιο διάσημο τρόφιμο στον κόσμο – Είναι γεμάτο στα φυτοφάρμακα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025
Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει ριζική αναμόρφωση του Λυκείου με τη θεσμοθέτηση Εθνικού Απολυτηρίου, νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και εφαρμογή...
Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025
ekpa.
Έκκληση 100νταδων πανεπιστημιακών: «Τα ελληνικά ΑΕΙ να διακόψουν κάθε συνεργασία με το Ισραήλ - Τερματίστε τη γενοκτονία»
Πάνω από 600 μέλη ελληνικών ΑΕΙ ζητούν ρήξη στις σχέσεις των Πανεπιστημίων της Ελλάδας με το ισραηλινό κράτος για τις φρικαλεότητες στη Γάζα
Έκκληση 100νταδων πανεπιστημιακών: «Τα ελληνικά ΑΕΙ να διακόψουν κάθε συνεργασία με το Ισραήλ - Τερματίστε τη γενοκτονία»
Το σήμα της νέας πινακίδας στους δρόμους με το λουλούδι
Αυτό είναι το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;
Απορίες έχει προκαλέσει σε πολλούς οδηγούς η παρουσία μιας πινακίδας οδικής σήμανσης σε συγκεκριμένους δρόμους
Αυτό είναι το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;