istoriki ereuna
Άμεση η ανάγκη οργάνωσης και συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στον τομέα της έρευνας

Κάλεσμα  για συλλογική εκπροσώπηση των ερευνητών/τριών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα  τονίζει απευθύνει η πρωτοβουλία «ΔΙΑΛΟΓΟΣ για τη συλλογική εκπροσώπηση ερευνητών/τριών και διδασκόντων/ουσών».

Δύσκολες συνθήκες εργασίας

Η πρωτοβουλία, στο σχετικό της κείμενο περιγράφει το τοπίο στον τομέα της έρευνας με τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και τις συμβάσεις εργασίας που αποκρύπτουν την ύπαρξη εξαρτημένης σχέσης εργασίας αφού κατά κανόνα πρόκειται για συμβάσεις έργου και υποτροφίες και τονίζει την ανάγκη για δημιουργία σωματείων, τα οποία θα καλύπτουν το κενό συλλογικής εκπροσώπησης συμβασιούχων και επισφαλώς εργαζόμενων ερευνητών/τριών και διδασκόντων/ουσών σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.

Απαραίτητη η συλλογική εκπροσώπηση 

«Η ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης αφορά πρωτίστως στις ακόλουθες μερίδες: (α) μεταδιδακτορικοί ερευνητές, ανεξαρτήτως του τρόπου και του καθεστώτος αμοιβής τους· (β) ερευνητές σε ερευνητικά προγράμματα· (γ) διδάσκοντες με το «πρόγραμμα απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας» (ευρωπαϊκά κονδύλια), με το καθεστώς του ακαδημαϊκού υποτρόφου (προϋπολογισμοί ιδρυμάτων) και με το Προεδρικό Διάταγμα 407 (εθνικοί πόροι)· (δ) υποψήφιοι διδάκτορες αμειβόμενοι, ενταγμένοι σε προγράμματα, με υποτροφία, και για παροχή επικουρικού έργου· (ε) μεταπτυχιακοί φοιτητές αμειβόμενοι, ενταγμένοι σε προγράμματα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω κατηγοριών είναι η άσκηση ερευνητικού ή διδακτικού έργου με προσδιορισμένο το αντικείμενο, τον τρόπο εκτέλεσης και το χρόνο αποπεράτωσης της ερευνητικής δραστηριότητας ή του εκπαιδευτικού έργου, στοιχεία που αποτελούν συμπύκνωση και έκφραση της μισθωτής σχέσης εργασίας» αναφέρει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: https://dialogos4research.wixsite.com/dialogos 
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/Dialogosresearchers21 
E-mail: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα στον φόβο ο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου