Self test: Προβλήματα στην πλατφόρμα για τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη με την πλατφόρμα των self test - Πολλοί έσπευσαν να παραλάβουν self test χωρίς να το δικαιούνται

Με ευτράπελα ξεκίνησε η διανομή των self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αφενός γιατί κάποιοι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το πρωί με την πλατφόρμα και δεν μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία των πολιτών, ως εκ τούτου να τους δώσουν τα self tests, και αφετέρου δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να παραλάβουν self test χωρίς να το δικαιούνται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ThessToday.gr, κάποια φαρμακεία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσαν να διανείμουν τα self tests στους καθηγητές και στους μαθητές λυκείου, οι οποίοι τα δικαιούνται, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πλατφόρμα και δεν μπορούν να καταχωρήσουν εκεί τα στοιχεία των πολιτών.

Όπως αναφέρουν, είχαν μεγάλη προσέλευση ατόμων από το πρωί ωστόσο έλεγαν στους πολίτες να έρθουν ξανά κάποια άλλη στιγμή που θα έχει αποκατασταθεί το ζήτημα. Για όσα φαρμακεία μπόρεσαν να δώσουν τα self tests η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά.

Ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, φαρμακοποιός, εξήγησε στο ThessToday.gr πως η διαδικασία είναι πολύ απλή.

«Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί το ΑΜΚΑ του παιδιού τους, αν είναι καθηγητές το δικό τους, θα μας το πουν, το περνάμε στην πλατφόρμα και δίνουμε το τεστ. Μόνο μαθητές λυκείου όμως. Όχι μαθητές γυμνασίου, όχι φοιτητές. Γιατί ήρθαν και άτομα που δεν δικαιούνταν τεστ», ανέφερε. Και συμπλήρωσε: «Παίρνουν ένα τεστ σήμερα και από δύο τεστ την επόμενη εβδομάδα και κάθε εβδομάδα για δύο μήνες. Κάποιοι ρωτάνε για το πώς γίνεται. Είναι όμως εύκολο, οι οδηγίες είναι απλές και εικονογραφημένες».

Μάλιστα σημείωσε πως μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν έρθει για να παραλάβουν το τεστ τους περίπου 18 άτομα. Ερωτηθείς σχετικά με την ένταση που είχε προηγηθεί για το ότι κάποιοι τα τεστ δεν ήρθαν έτοιμα, αλλά όλα μαζί και θα έπρεπε οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί να τα συσκευάσουν ατομικά, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε πως «ήταν πρόβλημα αυτό με τη διαδικασία. Και άσηπτες συνθήκες δεν μπορούν να επικρατούν μόνιμα, αλλά πάλι μιλάμε για πολύ χρόνο. Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε τη μισή μέρα περίπου με αυτά. Δηλαδή με εμβόλια “βάλε – βγάλε με” και με self tests. Δηλαδή “πότε θα έρθουν και τι θα έρθει”. Από τις 08:00 σήμερα ασχολούμαστε με αυτό. Η άλλη δουλειά, να δώσεις φάρμακα και να εξυπηρετήσεις, είναι έξτρα. Έχουμε διπλάσιο και τριπλάσιο φόρτο εργασίας».

Ανάλογη είναι η εικόνα που περιγράφει και ο κ. Άκης Λωτίδης, φαρμακοποιός, ο οποίος υποστηρίζει πως «τα φαρμακεία ανέκαθεν είναι στην πρώτη γραμμή στην εξυπηρέτηση του κόσμου και πολλές φορές έχουν κάνει πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων τους».

Και τόνισε: «Αλλά και η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και τα φαρμακεία είναι ιδιωτικής φύσεως καταστήματα και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι φαρμακοποιοί πάντως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν γιατί είναι σε άμεση επαφή με τον κόσμο». Όπως ανέφερε, κάποιοι πολίτες έχουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα κάνουν το τεστ μόνοι τους.

«Ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει πώς ακριβώς θα γίνει. Είναι κάτι καινούργιο που θα γίνει συνήθεια σε εβδομαδιαία βάση και έτσι θα μάθουν ακριβώς τη διαδικασία».

Και ο ίδιος επίσης ανέφερε πως ήρθαν στο φαρμακείο και άτομα που δεν δικαιούνταν τεστ, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν ότι είναι εκτός της λίστας.

«Για παράδειγμα οι μαθητές του νυχτερινού Λυκείου δεν είναι στην λίστα. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι. Η λίστα βγάζει μαθητές 16-18 ετών, δεν βγάζει μαθητές νυχτερινού που είναι μεγαλύτερης ηλικίας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας