πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
«Η λειτουργία Πρότυπων/Πειραματικών δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων» υποστηρίζει ο ΣΕΠΕ Κορινθίας και δηλώνει αντίθετος με τη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής

Αντιδρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας στη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής σε Πρότυπο/Πειραματικό, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι η πρόταση του Διευθυντή Π.Ε. Κορινθίας δεν έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων

«Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθεί η  διαφοροποίηση, η πολυκατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων. Δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση μαθητικού πληθυσμού. Οι στοχεύσεις της λεγόμενης "εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης" που απέρριψε μαζικά ο κλάδος με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή υπηρετούνται και μέσα από την επέκταση τέτοιων θεσμών οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων θα είναι "υψηλών προσόντων", θα τοποθετούνται όχι με οργανική θέση, αλλά με θητεία και θα αξιολογούνται διαρκώς από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο, τον ΣΕΕ και τον Διευθυντή» τονίζει ο ΣΕΠΕ Κορινθίας.

Οι επιπτώσεις

Η αντίθεση των δασκάλων έγκειται στο γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι:

  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας ΧΑΝΟΥΝ την ΟΡΓΑΝΙΚΗ τους ΘΕΣΗ (άρθρο 19 παρ. 15 του Ν.4692/2021).
  • Αποδέχονται την ατομική αξιολόγησή τους και την επιχειρούμενη εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Μετατρέπεται ο ρόλος του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου σε αξιολογητή, αφού αυτός είναι που θα διενεργεί την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (άρθρο 20 παρ. 3β του Ν. 4692/2020).
  • Τέλος, για τα σχολεία αυτά θεσμοθετείται η προσέλκυση χορηγών (άρθρο 23), η συμμετοχή του δήμου, του Συλλόγου Γονέων, Συλλόγων αποφοίτων, αλλά και εξωσχολικών «προσωπικοτήτων» μέσω του Συμβούλιου στήριξης του σχολείου (Άρθρο 22).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Orange Week Athens
Orange Week Athens 2025: Ο Δήμος Αθηναίων βάζει τέχνη και δράση απέναντι στην έμφυλη βία
Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων 25 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου - Χάρης Δούκας: «Σπάμε τη σιωπή. Η τέχνη μας ενώνει ενάντια στην έμφυλη βία»
Orange Week Athens 2025: Ο Δήμος Αθηναίων βάζει τέχνη και δράση απέναντι στην έμφυλη βία
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/496448_sofia-zaharaki-13-kentra-kainotomias-kathe-perifereiaki-dieythynsi-tha-ehei
Σοφία Ζαχαράκη: «8.000 νέοι διαδραστικοί πίνακες και ChatGPT Edu στα σχολεία»
«Πιστεύω σε διαδραστικό πίνακα και 3D printer, αλλά και σε μια γωνία με χειροτεχνίες» - Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανοίγει τα χαρτιά της για...
Σοφία Ζαχαράκη: «8.000 νέοι διαδραστικοί πίνακες και ChatGPT Edu στα σχολεία»
επαγγελματα
Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος: Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
Το επάγγελμα που υπόσχεται υψηλή ζήτηση, εξειδίκευση και σταθερότητα στην αγορά εργασίας μέχρι το 2030!
Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος: Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα