Σχολεία – Δερμιτζάκης: Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία
Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει self test, παρά να βρίσκονται εκτός σχολείου, σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει και τεστ, παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Πάσχα: Το καλό σενάριο με τα 2.000 κρούσματα

Στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, εκτίμησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ. Επισήμανε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, - χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ. 

Λιανεμπόριο: Υπερβολή η απόφαση για Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Βοηθά η λειτουργία της εστίασης

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Κέρκυρα: Εκδικητικές καθαιρέσεις κατά εκπαιδευτικών - Στον "αέρα" τα σχολεία
Εκπαιδευτικό «μπλακ άουτ» στην Κέρκυρα: Σχολικές μονάδες χωρίς διεύθυνση μετά τις δικαστικές καθαιρέσεις – Στα κάγκελα γονείς και εκπαιδευτικοί
Κέρκυρα: Εκδικητικές καθαιρέσεις κατά εκπαιδευτικών - Στον "αέρα" τα σχολεία
σέρρες
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών
Οι γονείς ζητούν έρευνα για εμπλοκή τρίτων στον ξυλοδαρμό, ενώ τα στοιχεία από τα κινητά μπορούν να δείξουν το πού και το πότε
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών