Σχολεία – Δερμιτζάκης: Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία
Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει self test, παρά να βρίσκονται εκτός σχολείου, σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει και τεστ, παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Πάσχα: Το καλό σενάριο με τα 2.000 κρούσματα

Στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, εκτίμησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ. Επισήμανε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, - χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ. 

Λιανεμπόριο: Υπερβολή η απόφαση για Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Βοηθά η λειτουργία της εστίασης

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
13χρονη στο νοσοκομείο μετά από πτώση «παγίδα» στο Δημοτικό Θέατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
εγγραφές μαθητών
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου 2026 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, διεκδικώντας...
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές