Σχολεία – Δερμιτζάκης: Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία
Καλύτερα οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει self test, παρά να βρίσκονται εκτός σχολείου, σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει και τεστ, παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Πάσχα: Το καλό σενάριο με τα 2.000 κρούσματα

Στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, εκτίμησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ. Επισήμανε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, - χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ. 

Λιανεμπόριο: Υπερβολή η απόφαση για Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Βοηθά η λειτουργία της εστίασης

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ptyxio_degree.jpg
Από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο: Χάσμα γνώσεων και στρεβλώσεις στην εισαγωγή
Πώς τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα επιστημονικά πεδία και ο αριθμός εισακτέων επηρεάζουν τη φοίτηση στα ΑΕΙ
Από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο: Χάσμα γνώσεων και στρεβλώσεις στην εισαγωγή
εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων