Φοιτητές Ιατρικής Ιωαννίνων: Σπουδάζουμε πίσω από υπολογιστή;
Φοιτητές Ιατρικής και ΒΕΤ Ιωαννίνων: "Είναι υποκριτές! Άντι να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ πετάνε στο δρόμο 570 συμβασιούχους του ΠΓΝΙ"

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής και ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν τους φοιτητές των σχολών επιστημών υγείας σε σύσκεψη την Τρίτη 6/4 στις 17:00 έξω από το κυλικείο Ιατρικής, μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7/4. 

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ως αυριανοί επιστήμονες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν υπηρεσίες για την προάσπιση της υγείας του λαού, παρακολουθούμε με αγανάκτηση την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. Ο καθημερινός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, τα καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μίας νόσου, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ασθενείς με λοιπή νοσηρότητα δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Μας εξοργίζουν!

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν "φυσικό φαινόμενο", σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

  Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία με ένα δημόσιο σύστημα υγείας υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και υποδομές, και συστηματικά υποχρηματοδοτούμενο ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων να αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού με όρους κόστους – οφέλους. Όμως, οι χιλιάδες θάνατοι, οι ακυρώσεις σχεδόν όλων των τακτικών χειρουργείων, (και στο ΠΓΝΙ με την μετατροπή του χώρου ανάνηψης σε 3η  ΜΕΘ-COVID) είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης. Εδώ και 13 μήνες οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσα από την ΟΕΝΓΕ, οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουν αναδείξει την ανάγκη μαζικών μόνιμων προσλήψεων στα νοσοκομεία, την ανάγκη μέτρων και ιχνηλάττησης σε ΜΜΜ και μεγάλους χώρους δουλείας συγχρωτισμού χιλιάδων εργαζόμενων, η Κυβέρνηση τους αγνοεί, ενώ ακόμα και στο και 5 δεν προχωρά στην επίταξη, χωρίς αποζημιώσεις του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξής στον κεντρικό σχεδιασμό. Αντίθετα επιβάλλει διαρκή, καταστροφικά, και επαναλαμβανόμενα λοκνταουν με περιορισμό όχι της πανδημίας αλλά των ανθρώπων, ενώ πλέον με τα self – test «αλλάζει πίστα» στην πολυφορεμένη ατομική ευθύνη καθώς πλέον είναι ευθύνη των πολιτών να μην κολλήσουν, να κάνουν ιχνηλάτηση και να είναι «γιατροί» του εαυτού τους!!

Είναι υποκριτές! Άντι να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ πετάνε στο δρόμο 570 συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Η απαράδεχτή αυτή εξέλιξη βαθαίνει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για τη στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε αυτή την κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει την εργασιακή και πολιτική ομηρία. Είναι το μέλλον που ετοιμάζουν και σε μας, το όραμα για στρατιές ευέλικτων εργαζόμενων έχει υπηρετηθεί διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις, ενώ πλέον με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας θεσμοθετείται η 10ωρή απλήρωτη δουλεία και εμποδίζεται ακόμα περισσότερο η συνδικαλιστική διεκδίκηση.

Και όλα αυτά... ενώ οι φοιτητές Επιστημών Υγείας παραμένουμε να σπουδάζουμε ( ; ) πίσω από Υπολογιστή

Βιώνουμε μια πρωτοφανή υποβάθμιση και ευτελισμό της ουσίας των σπουδών μας, Φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής βλέπουν το νοσοκομείο μόνο στον ύπνο τους! Μαθαίνουμε ανατομία και φυσιολογία κάνοντας ζουμ σε εικόνες πίσω από την οθόνη! Δεν έχουμε στοιχειώδη κλινική εμπειρία και στο άμεσο μέλλον η πιο απλή Ιατρονοσηλευτική πράξη θα φαντάζει βουνό με ολέθριες συνέπειες για την υγεία των μελλοντικών ασθενών μας! Συνάδελφοι βιολόγοι, έχουν να μπουν σε εργαστήριο και να εκτελέσουν πείραμα εδώ και 13 μήνες…. Και όλα αυτά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης να κράτα κλειστά τα ΑΕΙ για τους φοιτητές την ώρα που αλωνίζουν σε αυτά μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επειδή… δήθεν «δεν υπάρχουν λεφτά» για πρόσληψη μόνιμου προσωπικόυ, για αίθουσες και υγειονομικό υλικο την ώρα που το κράτος βρίσκει 30 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και δίνει «λεφτά με το τσουβάλι» στα κανάλια και μεγάλες επιχειρήσεις. Μάλιστα η Κυβέρνηση απαντά με καταστολή και ΜΑΤ απέναντι στους φοιτητές που οργανωμένα και μαζικά μέσα από τους Συλλόγους τους, απαιτούν το αυτονόητο: να γίνουμε φοιτητές ξανά με όλα τα μέτρα και τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας μας!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας!

Μέσα από τους συλλόγους μας, οργανωμένα και τεκμηριωμένα δυναμώνουμε των αγώνα μας στο πλευρό των αυριανών μας συναδέλφων υγειονομικών, για την προστασία της υγείας του λαού και παράλληλα απαιτούμε την επιστροφή μας στις κλινικές, τα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας, αποκτώντας ολοκληρωμένη γνώση για τα επιστημονικά αντικείμενα.

Απαιτούμε:

  •  Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές μας!
  • Να ξεκινήσουν άμεσα με ασφάλεια με διδάσκοντες, καθηγητές και εργαζόμενους οι κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των φοιτητών των σχολών Επιστημών Υγείας
  • Πρόσληψη προσωπικού, αξιοποίηση υποδομών μέτρα προστασίας και σχέδιο ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι σπουδές μας.
  • Να αντιμετωπιστούν τα κενά που συσσωρεύτηκαν.
  • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, όπως εκφράζονται από την ΟΕΝΓΕ για άμεση κρατική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, για επίταξη, χωρίς αποζημίωση του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων του ΠΓΝΙ

Καλούμε:

·        Σε σύσκεψη για συντονισμό της δράσης μας το επόμενο διάστημα τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας την Τρίτη 6 Απρίλη ώρα 5 το απόγευμα έξω από το κυλικείο Ιατρικής

 

·        Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλούν σωματεία υγειονομικών, το Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα και φορείς, στην Πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 7 Απρίλη και ώρα 12:30 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας υγείας  "

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
«Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό» - Με εμβολιασμούς, καλό καιρό και self-test θα επιστρέψουμε στην...
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου