«Γράμμα από τον μικρό Νικόλα»: Κυριάκο, άνοιξε τα σχολεία κι όποιον πάρει ο χάρος
Το σημείωμα στον πρωθυπουργό από το Μικρό Νικόλα - Ένα χρονογράφημα από την εκπαιδευτικό Φαίδρα Καραδήμα

Ο Μικρός Νικόλας πάει περίπατο με κωδικό «6» στην ΠΥΡΚΑΛ

Σήμερα είναι Σάββατο, η μαμά καθώς ετοίμαζε το πρωινό μας, μας είπε ότι είναι χαρούμενη γιατί θα επισκεφθεί την περιοχή μας (ΠΥΡΚΑΛ) ο Κυριάκος!

Ο μπαμπάς συνέχιζε να πίνει τον καφέ του σαν να μην το άκουσε και έτρωγε τα κρουασάν το ένα μετά το άλλο. Θα τα φάει όλα σκέφτηκα και άρχισα να μπουκώνομαι για να προλάβω όσα μπορούσα περισσότερα.

Η μαμά μας ανακοίνωσε ότι θα στείλει έξι (6) και θα πάει να δει τον Κυριάκο από κοντά! Ο μπαμπάς την αγριοκοίταξε. «Και πώς θα ντυθείς «κομψά» με το «6»;» την ειρωνεύτηκε.

Τον τελευταίο καιρό τα νεύρα του μπαμπά και της μαμάς είναι στο κόκκινο μάλλον φταίει που είμαστε συνέχεια κλεισμένοι στο σπίτι λόγω αυτής της καραντίνας!

Εγώ φαίνομαι ήσυχος, αλλά δεν είμαι! Είμαι συνέχεια μπροστά από τον υπολογιστή και κάνω μαθήματα! Σκέφτομαι, ότι είναι η τιμωρία μου, γιατί  στο παρελθόν έπαιζα πολλά παιχνίδια σε αυτόν, ενώ προσπαθούσαν οι γονείς μου με κάθε τρόπο, να με ξεκολλήσουν!  

ΕΧΩ μπουχτίσει μέσα στο σπίτι, θέλω να πάω στο σχολείο γιατί εκεί είμαι με τους φίλους μου και μπορούμε και παίζουμε στα διαλείμματα! Και η Δασκάλα μας είναι καλύτερη από κοντά, από τον υπολογιστή δεν μου αρέσει! Άσε που δεν καταλαβαίνω και τα περισσότερα από αυτά που λέει και κάποιες φορές δεν την ακούω.

Ακόμα και ο Ανιάν που είναι ο χαϊδεμένος της δασκάλας δεν πολυσυμμετέχει, έχει βαρεθεί και τον πονάνε και τα μάτια του. Ο Αλσέστ δεν έχει υπολογιστή και υπερηφανευόταν ότι θα του δώσουν Tablet αλλά ακόμα το περιμένει…και για αυτό παρακολουθεί το μάθημα από το κινητό της μαμάς του. Το ίδιο και ο Εντ, η Άννα Μαρία και ο Κλοτέρ.  Τους ζηλεύω γιατί το παίρνουν μαζί τους και κάνουν άλλα πράγματα την ώρα του μαθήματος, πιο διασκεδαστικά, αλλά δεν σας λέω έχουμε πάρει όρκο να μείνει μεταξύ μας!

Αλλά και ο Ζοφρουά που μας έχει ζαλίσει ότι ο  μπαμπάς του είναι πολύ πλούσιος, πιο καλά περνάει από εμένα! Βάζει τον μπάτλερ να παρακολουθεί την δασκάλα από τον υπολογιστή και αυτός παίζει όλη την ώρα!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία και κάποιοι φοβούνται ότι θα κολλήσουμε αυτό τον κορώνα!  Αφού το σχολείο είναι ασφαλές, στην αρχή της σχολικής χρονιάς η κ. Victoire μας έστειλε κάτι μάσκες τεράστιες που είχαν και πολλές χρήσεις.

Στα διαλείμματα παίζαμε μ’ αυτές τυφλόμυγα γιατί έπιαναν όλο το πρόσωπο και ήταν τέλειες. Εκτός από τις μάσκες όλα τα άλλα στο σχολείο κυλούσαν φυσιολογικά, καθόμασταν με τους φίλους μας, παίζαμε, και όταν η δασκάλα  γύριζε την πλάτη της και μας έδειχνε κάτι στον πίνακα, εμείς βρίσκαμε ευκαιρία να βγάζουμε τις μάσκες και να μιλάμε και λίγο μεταξύ μας. Ουφ το είπα!

Εγώ πάντως πιστεύω (και οι περισσότεροι φίλοι μου) αυτό που λέει ο κύριος Μπλεντόρ στον μπαμπά μου, ότι δηλαδή, αυτός ο κορώνας δεν είναι τόσο επικίνδυνος ιδίως για εμάς τα παιδιά και ότι μας κλείνουν μέσα για άλλους λόγους!

Και η δασκάλα μας όμως φοβάται πολύ αυτό τον κορώνα και μας φωνάζει την περισσότερη ώρα να φοράμε σωστά την μάσκα, να μην πίνουμε ο ένας από το καινούριο παγουρίνο του άλλου (που μας έστειλε η κ.Βικτωρία (Victoire) )

Εεε! καλά άμα δεν έχω νερό τι θα κάνω; δεν θα πιώ από το φιλαράκι μου; Και ο Αλσέστ που πεινάει συνέχεια, δεν θα του δώσουμε από το δαγκωμένο μας σάντουιτς; Tότε τι φίλοι είμαστε;

Η γιαγιά μου, συνηθίζει να λέει ότι έχει δίκιο η δασκάλα μου και ότι και αυτή φοβάται τον κορώνα γιατί αρρωσταίνουν βαριά και πολλές φορές πεθαίνουν από αυτόν, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όντως οι περισσότερες δασκάλες είναι κοντά στην ηλικία της γιαγιάς μου!

Ο μπαμπάς λέει ότι ο «ανέμελος» , έτσι λέει τον Κυριάκο (και η μαμά γίνεται έξαλλη), έπρεπε να έχει πάρει περισσότερα μέτρα, να προσλάβει γιατρούς, να βάλει περισσότερα λεωφορεία για να μην συνωστίζεται ο κόσμος μέσα σε αυτά και η μαμά του λέει «πού να τα βρει; Κοτζάμ πρωθυπουργός να τα γεννήσει;»

ΧΑΧΑ! Έχουν πολλή πλάκα!

Και για τα σχολεία ο μπαμπάς λέει ότι θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερα μέτρα: να μειώσουν τους μαθητές ανά αίθουσα όπως έκαναν τον περασμένο Μάιο για να μην τα ανοιγοκλείνουν, να κάνουν περισσότερα τεστ και να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. Ντρέπομαι που το λέω αλλά νομίζω ότι ο μπαμπάς μου είναι φοβητσιάρης.

Στον Εντ και τον Κλοτέρ -που οι μπαμπάδες τους δεν είναι φοβητσιάρηδες σαν το δικό μου- τους είπαν ότι τώρα που θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία τον Απρίλη, θα υπογράφουν ότι έχουν κάνει το self test. Σιγά μην το κάνουν, αυτά λένε είναι δουλειά των γιατρών όχι δική τους!

Οι γονείς μου ανησυχούν γιατί έχουμε λένε πολλούς νεκρούς και διασωληνωμένους και ότι τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλους ασθενείς! Για αυτό πολύ φοβάμαι ότι η μαμά θα με κυνηγάει  με την μπατονέτα να μου τη «χώσει» στη μύτη! Θα αντισταθώ!!

Ο μπαμπάς είμαι σίγουρος ότι ζηλεύει τον Κυριάκο (γιατί αρέσει στη  μαμά!) και για αυτό τον λέει «ανέμελο».

Όταν τον είδε να κάνει ποδήλατο σε ένα βουνό, ενώ για όλους τους άλλους απαγορεύνταν οι μετακινήσεις, νευρίασε πάρα πολύ και έλεγε έλεγε… δεν μπορώ να σας πω γιατί αυτές οι λέξεις ούτε λέγονται ούτε γράφονται.

Ε! Ναι τον ζηλεύει γιατί ο μπαμπάς, όπως είπε και ο Κυριάκος «είναι εξαρτημένος από τον μισθό του!»  και δεν έχει χρόνο να κάνει ποδήλατο και τέτοια…

Εμένα με εντυπωσίασε ο Κυριάκος με το ποδήλατό του και να σας ρωτήσω και κάτι; Εγώ που έχω χρόνο γιατί δεν με αφήνουν να κάνω ποδήλατο ανέμελα με τους φίλους μου; Θα σας πω ένα μυστικό. Ο Κλοτέρ, ο Εντ ,ο Αλσέστ  και εγώ έχουμε βρει ένα καινούριο παιχνίδι με κωδικό όνομα «πρωθυπουργός», μαζευόμαστε και κάνουμε ό,τι θέλουμε  και χωρίς μάσκες! Πρωθυπουργάρες όλοι μας!!!

Το αποφάσισα, θα πάω και εγώ μαζί με την μαμά να δούμε από κοντά τον Κυριάκο και θα του δώσω και ένα σημείωμα. Ξέρω ότι του αρέσουν αυτά, και θα του γράψω:

«ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ!»

Ο Ανιάν λέει ότι δεν θα το κάνω. θα το δει όμως στο ΣΚΑΪ και θα σκάσει από τη ζήλεια του!

Ο μικρός Νικόλας!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας