ΦΣ Μαθηματικού: Οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών υποβαθμίζουν τα πτυχία
Αντιδρούν οι φοιτητές του Μαθηματικού Πάτρας για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών που υποβαθμίζουν το πτυχίο τους

Κινητοποίηση πραγματοποίησε, σήμερα, ο Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Πάτρας για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, αλλαγές όπως οι συγχωνεύσεις κατευθύνσεων και η μείωση μαθημάτων που «επηρεάζουν τη συνολική εποπτεία του επιστημονικού μας αντικειμένου, το ίδιο το πτυχίο και τα δικαιώματα μας», όπως τονίζουν οι φοιτητές.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΦΣ Μαθηματικού τονίζει ότι «υποβαθμίζεται περισσότερο το θεωρητικό και παιδαγωγικό μας υπόβαθρο και αποσυνδέεται ακόμα παραπάνω το πτυχίο από το επάγγελμα δίνοντας πάτημα να ανοίξει πάλι η κουβέντα για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας» και ζητά τη στήριξη από τη διοίκηση του Τμήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΦΣ Μαθηματικού

Σήμερα, 5/4/21 ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του τμήματος για να συζητήσει αντιδραστικές αλλαγές για το πρόγραμμα σπουδών μας όπως συγχωνεύσεις κατευθύνσεων, μείωση μαθημάτων που επηρεάζουν τη συνολική εποπτεία του επιστημονικού μας αντικειμένου, το ίδιο το πτυχίο και τα δικαιώματα μας.

Με βάση αυτές τις αλλαγές υποβαθμίζεται περισσότερο το θεωρητικό και παιδαγωγικό μας υπόβαθρο και αποσυνδέεται ακόμα παραπάνω το πτυχίο από το επάγγελμα δίνοντας πάτημα να ανοίξει πάλι η κουβέντα για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος πραγματοποίησε κινητοποίηση και παρέμβαση τηρουμένων των μέτρων προστασίας της υγείας, θέτοντας τα δικά του αιτήματα για αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών στην κατεύθυνση να βγαίνουμε από τμήμα ολοκληρωμένοι επιστήμονες με βάση την εξέλιξη της επιστήμης μας και με το αίτημα να προσληφθούν καθηγητές και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει τον παραπάνω σκοπό.

Με βάση τη συζήτηση που έγινε αποκαλύφθηκε ότι το κριτήριο της πρότασης της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών είναι το να γίνει το Μαθηματικό πιο ανταγωνιστικό τμήμα σύμφωνα με τα κριτήρια της αξιολόγησης που είναι τα κριτήρια της αγοράς. Έτσι αποδεικνύεται ότι η συζήτηση δεν αφορά τις ανάγκες για τις σπουδές μας.

Παράλληλα, το τμήμα έχει ευθύνη που υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης, που συζητά και αποφασίζει με βάση αυτή, αντί να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών και βάλει μπροστά το αίτημα για πρόσληψη καθηγητών και αύξηση της χρηματοδότησης.

Καλούμε το τμήμα να σταματήσει να συντάσσεται με την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και σε αυτόν το δρόμο να μας κόβει τη διπλή εξεταστική, να υλοποιεί τον νέο νόμο ορίζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής και να συζητά για αντιδραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών.

Καλούμε το τμήμα να συνταχθεί με τα αιτήματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου για να απαντήσουμε στην πολιτική που κρατά κλειστές τις σχολές μας εδώ και ένα χρόνο και υποβαθμίζει παράλληλα τις σπουδές και τα δικαιώματα μας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
«Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό» - Με εμβολιασμούς, καλό καιρό και self-test θα επιστρέψουμε στην...
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου