pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σχολεία - Η επιτροπή των επιστημόνων που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, αναμένει με αγωνία τα κρούσματα των επόμενων ημερών

Αγωνία για τα κρούσματα των επόμενων ημερών που οδηγεί σε δεύτερες, εναλλακτικές σκέψεις σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, επικρατεί στην επιτροπή των επιστημόνων.

Σε προτεραιότητα για το άνοιγμα της επόμενης Δευτέρας παραμένουν τα Λύκεια, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των οποίων θα διατεθούν και τα πρώτα self tests έως την Παρασκευή, ωστόσο ακούγονται πλέον αρκετές φωνές υπέρ του ανοίγματος μόνο της Γ'Λυκείου σε πρώτη φάση. Για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά ούτε σκέψη ακόμα.

Η επιτροπή των επιστημόνων που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, αναμένει με αγωνία τα κρούσματα των επόμενων ημερών, από την πορεία των οποίων θα εξαρτηθεί και η τελική απόφασή της για το άνοιγμα των Λυκείων, ή μόνο της Γ τάξης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρήεπανέλαβε σε συνέντευξή της σε ιστοσελίδα ότι η διά ζώσης επαναλειτουργία ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι, είναι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Το ίδιο επισήμανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το Σάββατο. Αυτή την εβδομάδα «θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα Λύκεια»ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Μόνο η Γ' Λυκείου

Ωστόσο κατά τις τελευταίες πληροφορίες οι επιστήμονες είναι  επιφυλακτικοί και ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο να που "ναι" μόνο στο άνοιγμα της Γ' Λυκείου, στην περίπτωση που τα κρούσματα των επόμενων ημερών παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε στον Σκάι:

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου»

Ανάλογη γνώμη έχει και ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης«Είναι θέμα ανάγκης για την 3η Λυκείου να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Πανελληνίων» είπε προχθές στον Σκάι. Διευκρίνισε δε πως «οι επόμενες τάξεις των σχολείων θα πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα».  

Βέβαια αυτή η σκέψη έχει στοιχεία επιδημιολογικής μόνο προσέγγισης. Όλοι γνωρίζουν ότι η συζήτηση για την επιστροφή της Γ Λυκείου στα θρανία "επειδή έχουν πανελλήνιες εξετάσεις" είναι και λίγο υποκριτική, δεδομένου ότι κατά παράδοση εδώ και χρόνια μετά το Πάσχα είναι λίγοι οι τελειόφοιτοι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα, καθώς οι περισσότεροι έχουν "κρατήσει" απουσίες για αυτήν ακριβώς την περίοδο. Οι πασίγνωστες στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος όμως δεν εξετάζονται -και βέβαια δεν συνυπολογίζονται- από λοιμωξιολόγους.

Πέντε όροι από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ

Στο μεταξύ, προβλήματα αναμένεται να προκύψουν από τη μίξη της «δια ζώσης» και «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης με την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θεόδωρο Τσούχλο, ο οποίος έθεσε πέντε όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

1. καταγραφή των υπαρχόντων κρουσμάτων

2. ιχνηλάτηση κάθε περίπτωσης

3. διενέργεια μοριακών εξετάσεων

4. άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ και διενέργεια τεστ στο σύνολο της σχολικής μονάδας που θα εμφανίζει σημαντικό αριθμό κρουσμάτων.

5. πλήρης τήρηση του πρωτοκόλλου στα ανωτέρω σχολεία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

«Για ποιο λόγο ζούμε;» «Πού πας όταν πεθάνεις;» Απαντήσεις σε υπαρξιακές ερωτήσεις των παιδιών και όχι μόνο
Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ορισμένες σπαρταριστικές ερωτήσεις – υπαρξιακές αναζητήσεις παιδιών, στις οποίες απαντά ο φιλόσοφος Scott Hershovitz...
«Για ποιο λόγο ζούμε;» «Πού πας όταν πεθάνεις;» Απαντήσεις σε υπαρξιακές ερωτήσεις των παιδιών και όχι μόνο
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ - Λήξη προθεσμιών: Οδηγός για αιτήσεις και κατάθεση δικαιολογητικών
Ενημέρωση από τον Βασίλη Βούγια και τη Γεωργία Μπουλμέτη για τις αιτήσεις και την κατάθεση δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ - Λήξη προθεσμιών: Οδηγός για αιτήσεις και κατάθεση δικαιολογητικών
Πότε θα γίνουν οι κρίσεις - επιλογές Διευθυντών Σχολείων;
Όσον αφορά τους 2.407 υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης η διαδικασία που έχει αρχίσει για την κάλυψη των 800 θέσεων  αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν...
Πότε θα γίνουν οι κρίσεις - επιλογές Διευθυντών Σχολείων;