golearn-engl_970-250
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από καθηγητές από την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και την ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου στο Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα καθηγητές από την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και την ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου στο Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σχολείο.

Από τις 9:00 το πρωί, σήμερα, ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Ειδικό Σχολείο είχε περικυκλωθεί από δεκάδες αστυνομικούς, όμως οι καθηγητές έστησαν έγκαιρα τα μπλοκ τους έξω ακριβώς από την είσοδο του σχολείου.

Περίπου στις 11:00 το πρωί έφτασε με κουστωδία αυτοκινήτων και μηχανών της ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν με συνθήματα οι συγκεντρωμένοι.

eidiko-sholeio-7.jpg

Το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Χρήστος Σόφης δήλωσε: “Ενώ τα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος την πανδημίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ήδη θρηνούμε θύματα και από εκπαιδευτικούς και από γονείς και από μαθητές, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να διενεργήσει επίσκεψη στο ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Η κίνηση αυτή είναι προκλητική και σκανδαλώδης και γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Η εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση επί μακρόν για την περιφρούρηση της υγείας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, των μαθητών και των οικογενειών τους δεν μπορεί να εξωραιστεί μέσα από χαμόγελα και  επικοινωνιακές φιέστες”.

Η ανακοίνωση των ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!                   

ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ!!    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟ( 9π.μ – 12 π.μ )

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου στις 09.00 π.μ.

Αποφασίζουμε 3ώρη στάση εργασίας, 9 – 12 π.μ. για τους εκπαιδευτικούς του σωματείου μας και καλούμε τους συλλόγους γονέων των Ειδικών Σχολείων της περιοχής μας, την ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων!

Ενώ τα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος την πανδημίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ήδη θρηνούμε θύματα και από εκπαιδευτικούς και από γονείς και από μαθητές, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να διενεργήσει επίσκεψη στο ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Η κίνηση αυτή είναι προκλητική και σκανδαλώδης και γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Η εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση επί μακρόν για την περιφρούρηση της υγείας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, των μαθητών και των οικογενειών τους δεν μπορεί να εξωραιστεί μέσα από χαμόγελα και  επικοινωνιακές φιέστες .

Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

·         Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

·         Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

·         Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

·         Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

·         Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

·         Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.

·         Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

·         Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Με 6 μόνο βήματα παίρνεις τα καλύτερα tablet και Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 14 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Σε ισόβια και 14 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 14 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Πανελλήνιες: Παλαιότερα θέματα και λύσεις στη Φυσική
Πανελλαδικές 2022: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αριθμό των εισακτέων
Τι καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων 2022
Πανελλαδικές 2022: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αριθμό των εισακτέων
Κινητοποιήσεις
Εκπαιδευτικοί για αγωγή Κεραμέως: Επίδειξη ακραίου αυταρχισμού
«Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας», τονίζει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης»
Εκπαιδευτικοί για αγωγή Κεραμέως: Επίδειξη ακραίου αυταρχισμού