ειδική αγωγή σεμινάριο
Ανακοινώνεται το άνοιγμα των σχολείων αυτή την εβδομάδα από τους ειδικούς - Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ασκεί πιέσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του Απριλίου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που μας πέρασε φαίνεται πως η επιτροπή κατέληξε στο να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στις 5 Απριλίου.

Η κατεύθυνση για άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του μήνα φαίνεται πως εντάσσεται πλήρως στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης η οποία επιδιώκει άμεση επαναφορά στην προ κορονοϊού καθημερινότητα και στην σταδιακή άρση του lockdown και των μέτρων απαγόρευσης.

Κεντρικό ρόλο όπως έχουμε αναφέρει θα παίξουν τα self rapid tests τα οποία θα είναι υποχρεωτικά στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συντάσσεται με την κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται καταλήξει σε θετική εισήγηση αυτή την Τετάρτη για άνοιγμα των σχολείων στις 5 ή 12 Απριλίου.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως θα πρέπει να έχει προβλεφθεί η πραγματοποίηση των self rapid tests για περίπου 550.000 μαθητές και κάτι λιγότερο από 65.000 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πελώνη για άνοιγμα σχολείων

«Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης και με το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο OPEN TV

Πέτσας: Πρόθεσή μας το άνοιγμα σχολείων 

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και η αγορά και η εκπαίδευση σταδιακά, προσεκτικά και όχι απότομα. Οι ημερομηνίες θα κριθούν -σε πολύ μεγάλο βαθμό- από το ποια θα είναι η εικόνα αυτή την εβδομάδα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η πρόταση για τα σχολεία και στο βάθος "Μπέργκαμο;"

Η πρόταση του Υπουργείου παιδείας και η κατεύθυνση για άνοιγμα των σχολείων επικεντρώνεται στα γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις περιοχές ακόμη και αυτές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο.

Βέβαια εδώ να πρέπει να τονίσουμε πως ακόμα δεν υπάρχει κανένα θετικό σημάδι σχετικά με την πορεία της πανδημίας με πολλούς ειδικούς επιστήμονες να λένε μάλιστα πως άν προχωρήσουμε σε κάποιο μικρό άνοιγμα δραστηριοτήτων η κατάσταση στην Ελλάδα θα μοιάζει με το Μπέργκαμο;

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, χαρακτήρισε άσχημες τις επόμενες δύο εβδομάδες, υποστηρίοζντας ότι "είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές" αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο".

"Είμαι επιφυλακτικός για τη σταθεροποίηση. Τα μέτρα αποδίδουν γιατί αν δεν υπήρχαν η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας. Τα μέτρα δουλεύουν στον βαθμό που εφαρμόζονται. Αν μια μειοψηφία τα αγνοεί τότε δεν δουλεύουν τέλεια. Την Ελλάδα την έχει σώσει ένα "τείχος των σωφρόνων" που τηρούν τα μέτρα και έχει έτσι αποφύγει τα χειρότερα", δήλωσε.

Τσούχλος, Πρόεδρος ΟΛΜΕ για άνοιγμα σχολείων

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μιλώντας στο ραδιόφωνος ΘΕΜΑ τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στο άνοιγμα θα διαδραματίσουν τα ατομικά τεστ.

 «Ξεκινούν τα ατομικά τεστ όπου εκεί, υποχρεωτικά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από την 1η Γυμνασίου μέχρι την 3η Λυκείου, 75.000 εκπαιδευτικοί και ένας μεγάλος αριθμός προσώπων θα περνούν ένα τεστ κάθε Δευτέρα», τονίζει και προσθέτει ότι αυτό το εφόδιο θα πρέπει να αξιοποιηθεί: «Το ζήτημα είναι αυτό να αξιοποιηθεί. Να υπάρχει μία οργάνωση, να καταγράφονται τα κρούσματα, να υπάρχει αναφορά, να υπάρχει ιχνηλάτηση». σημείωσε

Στο ερώτημα για την ενδοσχολικές-προαγωγικές εξετάσεις, απαντά πως «όπως πέρσυ δεν διεξήχθησαν, είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν ούτε φέτος» και προτείνει να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συζητήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)