golearn-engl_970-250
Συνειδητή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, «ώστε να εξασφαλιστούν κέρδη για τη Cisco», καταλογίζει ο Κώστας Γαβρόγλου στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας - «Ο θρίαμβος της τηλεκπαίδευσης που με τόση έπαρση μας υπενθυμίζει η υπουργός, είναι θρίαμβος της Cisco»

Για συνειδητή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, προκειμένου «να εξασφαλιστούν κέρδη για τη Cisco», καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τη Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Παιδείας ως «ντίλερ». «Ο θρίαμβος, δηλαδή, της τηλεκπαίδευσης που με τόση έπαρση μας υπενθυμίζει η Υπουργός, είναι θρίαμβος της Cisco», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Τα κέρδη που προσκομίζονται από την καταγραφή των συμπεριφορών των παιδιών κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι ανεκτίμητα για την όποια Cisco. Δεν είναι, λοιπόν, το βασικό πρόβλημα η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ---κάτι που είναι ιδιαίτερα σοβαρό ούτως ή αλλιώς. Είναι η συνειδητή παραβίαση τους ΩΣΤΕ να εξασφαλιστούν κέρδη για τη Cisco.  Και επειδή η συλλογή πληροφοριών ανήλικων είναι ακόμη πιο δύσκολη, η εταιρεία βρήκε μία ιδιαίτερα πρόθυμη κυβέρνηση», σημειώνει ο Κώστας Γαβρόγλου σε ανάρτησή του στο facebook

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το «σκάνδαλο Cisco» ξέσπασε νέα πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Παιδείας. Ο Νίκος Φίλης ζητά να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιες αρχές για το σκάνδαλο Cisco, ενώ το υπουργείο καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδη και λαϊκισμό.

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις εκδηλώνονται στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο, μετά τη δημοσιοποίηση των όρων της σύμβασης.

Ολόκληρη η ανάρτηση Γαβρόγλου:

Το Υπουργείο Παιδείας ως ντίλερ ή Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε

Ακατανόητο γιατί σιώπησε η Υπουργός Παιδείας τόσους μήνες σχετικά με τις συμβάσεις που αναγκάστηκε τελικά να δημοσιοποιήσει και με πολλά ακόμη έγγραφα να λείπουν. Ακατανόητο, πραγματικά. Αλλαζονεία; Μπορεί. Κουτοπονηριά; Μπορεί και αυτό. 

Είναι η ίδια Υπουργός που μας έβριζε λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι είμαστε αχάριστοι γιατί δεν δεχόμαστε μία δωρεάν υπηρεσία τηλεκπαίδευσης που μας προσφέρει ένας από τους σημαντικότερους παίχτες της ψηφιακής εποχής.

Και ως τεχνοφοβικοί δεν είχαμε εκτιμήσει ούτε την γενναιοδωρία της Cisco που μόνον το καλό της χώρας ήθελε ούτε και τη δική της μεσολάβηση για να αποδειχτεί, τελικά, ότι η μεσολάβηση αυτή μας κόστισε 2 εκατομμύρια. 

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η επίθεση της Υπουργού είχε στόχο να κρύψει τα deals που λένε και οι ρόζ σελίδες των οικονομικών ειδήσεων. 

Εξηγούμαι:

Οι εταιρείες αυτές συνδυάζουν δύο εξ ισου σημαντικές επιχειρηματικές πρακτικές. 

Με άλλοθι την κοινωνική προσφορά παρέχουν δωρεάν ή και προσφέρουν έναντι χρημάτων (ανάλογα το πόσο κορόϊδο είναι αυτός που με τον οποίο συναλλάσονται) μία υπηρεσία με σαφέστατο κοινωνικό πρόσημο.

Με αυτήν την “προσφορά” συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες των οποίων η χρηματική αξία είναι πολλαπλάσια ως προς το όποιο κόστος έχει η εταιρεία από την “προσφορά” της. 

Ναι είναι πολλάπλάσιο. 

Γιατί τα κέρδη που προσκομίζονται από την καταγραφή των συμπεριφορών των παιδιών κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι ανεκτίμητα για την όποια Cisco. 

Δεν είναι, λοιπόν, το βασικό πρόβλημα η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ---κάτι που είναι ιδιαίτερα σοβαρό ούτως ή αλλιώς. 

Είναι η συνειδητή παραβίαση τους ΩΣΤΕ να εξασφαλιστούν κέρδη για τη Cisco. 

Και επειδή η συλλογή πληροφοριών ανήλικων είναι ακόμη πιο δύσκολη, η εταιρεία βρήκε μία ιδιαίτερα πρόθυμη κυβέρνηση. 

Ο θρίαμβος, δηλαδή, της τηλεκπαίδευσης που με τόση έπαρση μας υπενθυμίζει η Υπουργός, είναι θρίαμβος της Cisco. 

Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε ---λέγεται, δε, ότι είναι παραφθορά του αρχικού “Εμπάτε χίλιοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε.” 

Αυτή, τελικά, είναι η κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση. 

Πολλοί οι σκύλοι, όμως, άλλοι ξένοι και άλλοι γηγενείς. 

Πάντως όλοι αυξάνονται επικίνδυνα.

https://www.facebook.com/kostas.gavroglu.1/posts/466425034675245

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πρότυπα-Πειραματικά: Διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου
Πρότυπα-Πειραματικά: Διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών
Ο διαρκής πόθος του διαβάσματος
Δεν ήξερα τι είναι δικό μου και τι του βιβλίου, εγώ πίστευα πως ο συγγραφέας στοίχειωνε στις συλλαβές και δε γλίτωνες από το πνεύμα του...
Ο διαρκής πόθος του διαβάσματος
Γάζα
Λωρίδα της Γάζας – Ανατροπή από τον ισραηλινό στρατό για την εκεχειρία: Διαβεβαιώνει πως την τηρεί
Λωρίδα της Γάζας: Οι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων κόστισαν εκατοντάδες ζωές και ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά
Λωρίδα της Γάζας – Ανατροπή από τον ισραηλινό στρατό για την εκεχειρία: Διαβεβαιώνει πως την τηρεί