Σεισμός Θεσσαλίας: Τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό από σεισμόπληκτα κτίρια
Τα αυτονόητα υπενθυμίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Λάρισα: Παρότι η παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού δωρεάν σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, ζητάμε να παράσχει επιτέλους η πολιτεία έστω και τώρα τον εξοπλισμό στους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σεισμόπληκτα κτίρια...

Στα χτυπημένα από το σεισμό σχολεία της περιοχής της Λάρισαςπολλοί και πολλές συνάδελφοί μας παραδίδουν τα εξ αποστάσεως μαθήματά τους από τις σχολικές μονάδες.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας θυμίζουν: "Παρότι η παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού δωρεάν σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, ζητάμε να παράσχει επιτέλους η πολιτεία έστω και τώρα τον εξοπλισμό στους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σεισμόπληκτα κτίρια"

Ολιγωρία, έλλειψη ευαισθησίας και άγνοια κινδύνου.

Δώστε εξοπλισμό για την εξΑΕ έστω και τώρα!

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι και όλες μας εξαιτίας του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας προστέθηκαν οι επιπτώσεις που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί και μετασεισμοί στην περιοχής μας.

Δυστυχώς πολλά σχολικά κτίρια αξιολογήθηκαν από τις επιτροπές των ειδικών ως ακατάλληλα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της ΔΔΕ Λάρισας ότι πολλοί και πολλές συνάδελφοί μας παραδίδουν τα εξ αποστάσεως μαθήματά τους από τις σχολικές μονάδες.

Παρότι η παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού δωρεάν σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, ζητάμε να παράσχει επιτέλους η πολιτεία έστω και τώρα τον εξοπλισμό στους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σεισμόπληκτα κτίρια.

Τις μέρες αυτές που γινόταν η αυτοψία στα σχολικά κτίρια η ΔΔΕ Λάρισας έπρεπε να λαμβάνει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Ειδικά στις περιοχές που έχουν υποστεί τις ζημιές έπρεπε να έχουν προμηθευτεί τα τεχνικά μέσα όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Περισσότερο τώρα όσα έλλειψαν από την πρώτη στιγμή για τη διεξαγωγή των τηλεμαθημάτων θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των πολιτών: δωρεάν αύξηση στην ταχύτητα σύνδεσης, δεδομένα στα κινητά, εξοπλισμός στα σχολεία.

Καμία υπεύθυνη υπηρεσία δεν μπορεί να εξαναγκάζει πολίτη, μαθητή, οικογένειες, εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε χώρους, όπου δεν νιώθουν ασφάλεια. Αντίθετα πρέπει να τους διευκολύνουν να χρησιμοποιούν τα προσφερόμενα μέσα, από τα ασφαλή σημεία που εκείνοι/ες θα επιλέξουν.

Η ευαισθησία αυτών που ορίζονται σε υπεύθυνες θέσεις, ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, όπου όλη η φροντίδα αφορά στα παιδιά, αξιολογείται πρωτίστως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Τους καταλογίζουμε ολιγωρία, έλλειψη ευαισθησίας και άγνοια κινδύνου.

Στις δύσκολες στιγμές η κοινωνία χρειάζεται στήριξη κι αυτή παρέχεται μόνο με την πρόβλεψη, τις αποφάσεις των υπευθύνων για το καλό της και την πρόνοια.

Αρκεί βέβαια η δημόσια παιδεία να βρίσκεται στα κυβερνητικά σχέδια ως πρώτη επιλογή της κεντρικής πολιτικής και όχι σαν βραχνάς, από τον οποίο βιάζεται να απαλλαγεί προς όφελος του ιδιωτικού συμφέροντος.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Στα βήματα των αρχαίων: Επιβιώσεις της αρχαιότητας στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας
Η σταχυολόγηση διαφορετικών στοιχείων και συμβολισμών, λιγότερο ή περισσότερο «ισχυρών», καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του παρελθόντος στις...
Στα βήματα των αρχαίων: Επιβιώσεις της αρχαιότητας στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας