Κρίση στον Διόφαντο: Ηχηρή ανικανότητα ή προσπάθεια κομματικού ελέγχου;
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
"Η παραίτηση του καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη από τη θέση του προέδρου του «ΙΤΥΕ -ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» αλλά και ολόκληρου του ΔΣ του οργανισμού, αποδεικνύει την «επιτελική» αποδιοργάνωση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας."

Δήλωση του Νίκου Φίλη για την χθεσινή αποκάλυψη του alfavita.gr για την  παραίτηση ολόκληρου του ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος που θέτει σε κίνδυνο παραγωγή-διανομή  σχολικών βιβλίων, myschool, τηλεκπαίδευση, ακόμα και τη μισθοδοσία εκπαιδευτικών.

Ακόμη μια ηχηρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης

"Η παραίτηση του καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη από τη θέση του προέδρου του «ΙΤΥΕ -ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» αλλά και ολόκληρου του ΔΣ του οργανισμού, αποδεικνύει την «επιτελική» αποδιοργάνωση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας.

Διαβάζοντας τις επιστολές παραίτησης, τόσο του προέδρου όσο και των μελών του ΔΣ, είναι «να σηκώνεται η τρίχα» οποιουδήποτε γνωρίζει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) στην εκπαιδευτική καθημερινότητα (τηλεκπαίδευση, εκτύπωση σχολικών βιβλίων, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ηλεκτρονικά αποθετήρια, MySchool, μισθοδοσία εκπαιδευτικών).

Σύμφωνα με τις επιστολές παραίτησης, η Νίκη Κεραμέως κρατούσε στα υπουργικά της συρτάρια τον Εσωτερικό Κανονισμό του Ινστιτούτου και κωλυσιεργούσε το διορισμό των αντιπροέδρων που παραιτήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019. Επί 20 μήνες κώφευε στις διαρκείς εκκλήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του ΙΤΥΕ, αρνούμενη να εκπληρώσει τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Με τον τρόπο αυτό, οδήγησε τον «ΔΙΟΦΑΝΤΟ» σε διοικητική και λειτουργική αδράνεια, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να αμφισβητείται η έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων για το 2021-2022.

Πρόκειται για ανήκουστες καταστάσεις, για άκρως προσβλητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές. Πρόκειται επίσης για περιφρόνηση ενός άξιου πανεπιστημιακού δασκάλου με διεθνείς περγαμηνές, όπως και όλων των άξιων καθηγητών και επιστημόνων, που προσέφεραν -από κοινού με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό- όλες τους τις δυνάμεις για τη διαρκή ενδυνάμωση του «ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Αν δεν πρόκειται για μια ακόμη ηχηρή απόδειξη ανικανότητας, η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέναντι στο Ινστιτούτο του, σηματοδοτεί είτε την προσπάθεια της κυβέρνησης για απόλυτο κομματικό έλεγχο είτε για συρρίκνωση των δράσεών του και τη λαφυραγώγηση κρίσιμων λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας έχει την απόλυτη ευθύνη για τις όποιες αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν σε όλο το φάσμα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στο «ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και καταγγέλλει κάθε σχέδιο που οδηγεί στην απαξίωση και την υπονόμευση του έργου του"

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
apognosi
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
Παιδιά που χάθηκαν , γιατί η φτώχεια τους , τους απέδειξε ότι μόνο το πανεπιστήμιο είναι μέσο ανέλιξης , και σε έναν κόσμο που αλλάζει , οδηγήθηκαν...
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
οδοντοβουρτσα
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
Παρότι πολλοί θεωρούν ιδανικό να βουρτσίζουν τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει το αντίθετο...
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
πανελ
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο
Οι μαθητές που στηρίζονται αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία αισθάνονται ότι εξετάζονται σε ύλη και επίπεδο διαφορετικό από αυτό που διδάχθηκαν.
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο