Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
"Η παραίτηση του καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη από τη θέση του προέδρου του «ΙΤΥΕ -ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» αλλά και ολόκληρου του ΔΣ του οργανισμού, αποδεικνύει την «επιτελική» αποδιοργάνωση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας."

Δήλωση του Νίκου Φίλη για την χθεσινή αποκάλυψη του alfavita.gr για την  παραίτηση ολόκληρου του ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος που θέτει σε κίνδυνο παραγωγή-διανομή  σχολικών βιβλίων, myschool, τηλεκπαίδευση, ακόμα και τη μισθοδοσία εκπαιδευτικών.

Ακόμη μια ηχηρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης

"Η παραίτηση του καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη από τη θέση του προέδρου του «ΙΤΥΕ -ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» αλλά και ολόκληρου του ΔΣ του οργανισμού, αποδεικνύει την «επιτελική» αποδιοργάνωση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας.

Διαβάζοντας τις επιστολές παραίτησης, τόσο του προέδρου όσο και των μελών του ΔΣ, είναι «να σηκώνεται η τρίχα» οποιουδήποτε γνωρίζει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) στην εκπαιδευτική καθημερινότητα (τηλεκπαίδευση, εκτύπωση σχολικών βιβλίων, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ηλεκτρονικά αποθετήρια, MySchool, μισθοδοσία εκπαιδευτικών).

Σύμφωνα με τις επιστολές παραίτησης, η Νίκη Κεραμέως κρατούσε στα υπουργικά της συρτάρια τον Εσωτερικό Κανονισμό του Ινστιτούτου και κωλυσιεργούσε το διορισμό των αντιπροέδρων που παραιτήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019. Επί 20 μήνες κώφευε στις διαρκείς εκκλήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του ΙΤΥΕ, αρνούμενη να εκπληρώσει τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Με τον τρόπο αυτό, οδήγησε τον «ΔΙΟΦΑΝΤΟ» σε διοικητική και λειτουργική αδράνεια, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να αμφισβητείται η έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων για το 2021-2022.

Πρόκειται για ανήκουστες καταστάσεις, για άκρως προσβλητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές. Πρόκειται επίσης για περιφρόνηση ενός άξιου πανεπιστημιακού δασκάλου με διεθνείς περγαμηνές, όπως και όλων των άξιων καθηγητών και επιστημόνων, που προσέφεραν -από κοινού με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό- όλες τους τις δυνάμεις για τη διαρκή ενδυνάμωση του «ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Αν δεν πρόκειται για μια ακόμη ηχηρή απόδειξη ανικανότητας, η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέναντι στο Ινστιτούτο του, σηματοδοτεί είτε την προσπάθεια της κυβέρνησης για απόλυτο κομματικό έλεγχο είτε για συρρίκνωση των δράσεών του και τη λαφυραγώγηση κρίσιμων λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας έχει την απόλυτη ευθύνη για τις όποιες αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν σε όλο το φάσμα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στο «ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και καταγγέλλει κάθε σχέδιο που οδηγεί στην απαξίωση και την υπονόμευση του έργου του"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κορονοιος μαγαζια μουσικη
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
Πότε θα γίνει άρση των μέτρων - Τα πάντα κρίνονται σε σχέση με το αν θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
sissy xristidou
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
Σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου - Το victim blaming και οι απαντήσεις των χρηστών του Twitter
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης