pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Μετά την παραίτηση του ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος -που αποκάλυψε το alfavita.gr- η οποία προκαλεί κίνδυνο στην παραγωγή και διανομή σχολικών βιβλίων, οι εξελίξεις τρέχουν: Το Σωματείο Εργαζομένων σε επιστολή του μιλά για "σοβαρούς τριγμούς στην εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία του ΙΤΥΕ"

Σε μείζον θέμα για το υπουργείο Παιδείας εξελίσσεται η κρίση στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος»

Αγωνία για το μέλλον της Ινστιτούτου εκφράζει τώρα και το Σωματείο Εργαζομένων ΙΤΥΕ «Διόφαντος», μετά από τις παραιτήσεις του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου που αποκάλυψε σήμερα το alfavita.gr και θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή σχολικών βιβλίων, την τηλεκπαίδευση, τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών, το myschool και το Πανελλήνιο Σχολικο Δίκτυο.

Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η παραίτηση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, αφενός προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία του ΙΤΥΕ, αφετέρου ενισχύει τις φήμες περί συρρίκνωσης, ή ακόμη και κατάργησης του οργανισμού, γεγονότα που όπως αντιλαμβάνεσθε προκαλούν ανησυχία και δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους.

Τονίζουν πως η τελευταία πρόσληψη εργαζόμενου με σύμβαση αορίστου χρόνου στον Διόφαντο ήταν πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια (!) και ζητούν από την υπουργό Παιδείας "να μην διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ειδικά στην τρέχουσα περίοδο, όπου οι πιέσεις στην κοινωνία είναι ασφυκτικές"

Όλη η επιστολή των εργαζομένων στο ΙΤΥΕ Διόφαντος

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία των εργαζομένων του Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος» μετά την παραίτηση του προέδρου, κυρίου Χρήστου Κακλαμάνη, και του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, και να φέρουμε εις γνώση σας τα σημαντικά ζητήματα που αυτή εγείρει, τα οποία κρίνουμε ως ζωτικής σημασίας.

Το ΙΤΥΕ απασχολεί κατά κύριο λόγο νέους επιστήμονες, που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν απόλυτα το έργο του Υπουργείου Παιδείας, και ανταπεξήλθαν με αυτοθυσία στις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Όλες και όλοι κληθήκαμε να αναπτύξουμε, να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης, να υποστηρίξουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προσαρμοστούμε στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν «εν μία νυκτί», ενώ παράλληλα συνέχισαν να λειτουργούν, με αυξημένες απαιτήσεις, το MySchool, η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών, η επιμόρφωση και πλήθος άλλων προγραμμάτων που ο οργανισμός υλοποιεί με επιτυχία σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, πάνω από 1.100.000 μαθητές και πάνω από 170.000 εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν πλατφόρμες όπως το e-class, το e-me και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να μπορέσει να συνεχιστεί εξ αποστάσεως η εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, η υπέρμετρη προσπάθεια των εργαζομένων του ΙΤΥΕ κατέστησε εφικτό για ακόμη μια χρονιά να παραδοθούν τα βιβλία έγκαιρα στις σχολικές μονάδες. Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι που, σε συνθήκες καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, κλήθηκαν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους, είτε στο Ρίο της Πάτρας, είτε στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Αθήνα, είτε στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο, ούτως ώστε να έλθει εις πέρας η δύσκολη αυτή αποστολή.

Η παραίτηση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, αφενός προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία του ΙΤΥΕ, αφετέρου ενισχύει τις φήμες περί συρρίκνωσης, ή ακόμη και κατάργησης του οργανισμού, γεγονότα που όπως αντιλαμβάνεσθε προκαλούν ανησυχία και δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους. Αναφορικά μάλιστα με το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του προέδρου, μας δίνεται η ευκαιρία να σας επισημάνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος στο ζήτημα του εσωτερικού κανονισμού. Η εκκρεμότητα αυτή έχει πολλαπλές βλαπτικές συνέπειες στην οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία του ΙΤΥΕ και του σημαντικού έργου που καλείται να επιτελέσει.

Άλλωστε έχουν περάσει μήνες από το καλοκαίρι του 2020, όταν, κατά την επίσκεψή σας στο κτήριο του ΙΤΥΕ στη Πάτρα, δεσμευτήκατε δημόσια να συνεργαστείτε με τη διοίκηση με σκοπό την έγκριση του εσωτερικού κανονισμού. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν άλυτα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων συνεχίζει να υπογράφει ανανεούμενες συμβάσεις έργου – πολλές φορές λίγων μηνών – χωρίς να υπάρχει καμία εξασφάλιση για το μέλλον τους. Η θέσπιση μόνιμων θέσεων εργασίας, μέσω της έγκρισης του κανονισμού, είναι επιτακτική και απολύτως απαραίτητη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η τελευταία πρόσληψη εργαζόμενου με σύμβαση αορίστου χρόνου ήταν πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια! Η πανδημική κρίση μας απέδειξε ότι αυτό αποτελεί απόλυτη ανάγκη και προτεραιότητα.

Με την παρούσα ζητάμε τις άμεσες ενέργειες σας, ώστε να μην διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ειδικά στην τρέχουσα περίοδο, όπου οι πιέσεις στην κοινωνία είναι ασφυκτικές. Είναι αναγκαίο ο οργανισμός να μην μείνει στιγμή χωρίς διοίκηση.

Αναμένοντας την θετική ανταπόκρισή σας στην επιστολή μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Για το Δ.Σ. των εργαζομένων στο ΙΤΥΕ Διόφαντος

Ο πρόεδρος, Α. Τσίρμπας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

«Για ποιο λόγο ζούμε;» «Πού πας όταν πεθάνεις;» Απαντήσεις σε υπαρξιακές ερωτήσεις των παιδιών και όχι μόνο
Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ορισμένες σπαρταριστικές ερωτήσεις – υπαρξιακές αναζητήσεις παιδιών, στις οποίες απαντά ο φιλόσοφος Scott Hershovitz...
«Για ποιο λόγο ζούμε;» «Πού πας όταν πεθάνεις;» Απαντήσεις σε υπαρξιακές ερωτήσεις των παιδιών και όχι μόνο
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ - Λήξη προθεσμιών: Οδηγός για αιτήσεις και κατάθεση δικαιολογητικών
Ενημέρωση από τον Βασίλη Βούγια και τη Γεωργία Μπουλμέτη για τις αιτήσεις και την κατάθεση δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ - Λήξη προθεσμιών: Οδηγός για αιτήσεις και κατάθεση δικαιολογητικών
Πότε θα γίνουν οι κρίσεις - επιλογές Διευθυντών Σχολείων;
Όσον αφορά τους 2.407 υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης η διαδικασία που έχει αρχίσει για την κάλυψη των 800 θέσεων  αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν...
Πότε θα γίνουν οι κρίσεις - επιλογές Διευθυντών Σχολείων;