Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου απεργού πείνας σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι άμεσα επικείμενο το ενδεχόμενο, ο επόμενος τέτοιος θάνατος να λάβει χώρα στην Ελλάδα - Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την απεργία πείνας και δίψας του Δ. Κουφοντίνα

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου απεργού πείνας σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι άμεσα επικείμενο το ενδεχόμενο, ο επόμενος τέτοιος θάνατος να λάβει χώρα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας είναι αντίθετη στη διακριτική μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία κατά την άποψη πλήθους νομικών παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή, ούτος ή άλλως προβληματική σωφρονιστική νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Αυτά ισχύουν και για το Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και απαιτούμε από την πολιτεία να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Γι’ αυτό άλλωστε καταργήθηκε η θανατική ποινή. Γι’ αυτό το λόγο ο Σωφρονιστικός κώδικας, αναγνωρίζει την απεργία πείνας ως εκδήλωση της ελευθερίας του ατόμου, και όχι ως “εκβιασμό”. Απονέμει δικαιώματα στον κατάδικο απεργό πείνας και ρυθμίζει τα ζητήματα παροχής ιατρικής φροντίδας. Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε αντιδραστικούς νόμους που  νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις  και η τωρινή. Που σκοπό δεν έχουν την προστασία, άλλα την επιτήρηση, την καταστολή και τον έλεγχο των πολιτών.

Ο Δ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε  και οι πράξεις του, έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά, αμετάκλητα με την καταδίκη του.

Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας (Εγκύκλιος)
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας υπουργείου...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)