Βολές κατά Κουρουτού από εκπαιδευτικούς των Αρσακείων
Σε επιστολή τους εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων απαντούν σε ανακοίνωση του Μ. Κουρουτού

Σε έντονο ύφος απαντούν οι εκπαιδευτικοί Π. Ανδριόπουλος, Μ. Σγουρίδης των Αρσακείων Σχολείων στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «δεν δέχονται μαθήματα από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ», τον οποίο εγκαλούν για «ρεσιτάλ φτηνής επικοινωνιακής τακτικής».

Σημειώνουν πως το κείμενο εκπαιδευτικών των Αρσακείων δεν εκδόθηκε υπό την απειλή απολύσεων, ενώ σημειώνουν πως η Φιλεκπαιδευτική Εταιρία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στήριξε τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά:

Έχασε ο Μ. Κουρουτός! Και την ψυχραιμία του και το μέτρο!

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός κατελήφθη από κρίση πανικού με το κείμενό μας «Συκοφαντεί, απειλεί και υιοθετεί φήμες η ΟΙΕΛΕ» και έδωσε στη δημοσιότητα μια παραληρηματική απάντηση, η οποία δεν απέχει πολύ από το να είναι διασκεδαστική.

 1.  Θεωρεί το κείμενό μας «λίβελο», διότι υπήρξαν κάποιοι λίγοι οι οποίοι αμφισβήτησαν την κραταιά δυναστεία του. Και μπορεί να κραυγάζει ότι δεν μας υπολογίζει, αλλά το κείμενό του άλλα δηλώνει. Η «εγκάθετη ανακοίνωση μιας ελάχιστης μειοψηφίας τριών ανθρώπων» τον έβγαλε εκτός εαυτού.

2.  Μαθήματα από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ δεν δεχόμαστε. Ούτε για τη σχέση μας με τους μαθητές μας ούτε για την σχέση μας με την διοίκηση της Φ.Ε. Είναι εντελώς αναρμόδιος και άσχετος. Απλώς ζητάει «παραιτήσεις» και «συγγνώμες» σε ένα ρεσιτάλ φτηνής επικοινωνιακής τακτικής. Εμείς είμαστε μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και όχι παρατηρητές συνδικαλιστές.

3.  Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς είμαστε απλοί καθηγητές, χωρίς καμία υπεροχική θέση στην Φ.Ε. και επομένως δεν θα μπορούσαμε να επιβάλουμε σε κανέναν συνάδελφο να υπογράψει το οποιοδήποτε κείμενό μας. Όσο για την κινδυνολογία που κραδαίνει ο Μ. Κουρουτός για απολύσεις όσων δεν υπογράψουν, ας μάθει ότι η Φ.Ε. και τον καιρό της οικονομικής κρίσης φρόντισε να μην απολύσει εκπαιδευτικούς και βρήκε τρόπους να τους εξασφαλίσει.

4.  Ο Μ. Κουρουτός έγραψε για μας ότι απαντήσαμε εκτελώντας εντολές άνωθεν, και μάλιστα επειδή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανάρτησε δύο κείμενα στα social media για το ρόλο του Γ. Μπαμπινιώτη στην υπόθεση Λιγνάδη. Αλίμονο αν παρακολουθούσαμε τι γράφει ο Μ. Κουρουτός στα social media! Άπαγε! Απαντήσαμε μόνο επί της αναρτήσεως της ΟΙΕΛΕ, στην οποία γραφόταν, μεταξύ των άλλων, ότι «εξοργισμένοι συνάδελφοι μας απέστειλαν το κατάπτυστο κείμενο που καλούνται «δημοκρατικά» να υπογράψουν». Καλούμε, λοιπόν, τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ να μας πει ποιοι ήταν οι «εξοργισμένοι συνάδελφοι». Γιατί εμείς είμαστε συνάδελφοί τους με ονοματεπώνυμο και δεν… αγανακτούμε στον κάθε Μ. Κουρουτό, αλλά παραμένουμε στα του οίκου μας κι από εκεί περιμένουμε τη λύση. Θεωρούμε ότι οι «εξοργισμένοι συνάδελφοι» είναι καθαρά προϊόν της φαντασίας του Μ. Κουρουτού.

Εν κατακλείδι, «η μικροψυχία και η δουλικότητα» που μας προσάπτει ο Μ. Κουρουτός μάλλον τον χαρακτηρίζουν. Διαρκής μικροψυχία έναντι των Αρσακείων και δουλικότητα σε ένα στείρο και άγονο συνδικαλισμό. Εντελώς παρωχημένο πια…

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Μίλτος Σγουρίδης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

paideia-ypaith
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο
Το υπουργείο Παιδείας έχει ανατρέψει όλο τον προγραμματισμό για αυτονομία των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και νέο σύστημα επιλογής...
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο