Αρσάκειο: Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή αποφοίτων
Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπως αναφέρει ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του

Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπως αναφέρει ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του. 

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης γνωστοποίησε πως έχει συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για σήμερα και πως θα κατατεθεί αίτημα στην εισαγγελία ώστε να κληθούν άμεσα να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι και να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr». Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαριου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών

Υπενθυμίζεται ότι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 του Αρσακείου Ψυχικού επιβεβαιώνουν, με επιστολή τους προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρείαπεριστατικά βίας, σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής, κατά μαθητών και καταγγέλλουν όσους προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Δηλώνουν μάλιστα ότι στέκονται στο πλευρό όσων βίωσαν τραυματικές εμπειρίες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που στέλνουν στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, οι απόφοιτοι υπογραμμίζουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων. Μάλιστα, μιλούν για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Παράλληλα, οι απόφοιτοι καταγγέλλουν τους θύτες, καθώς και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

klepsudra_books_time.jpg
«Algospeak»: Η μυστική γλώσσα που δημιούργησαν οι χρήστες για να ξεγελάσουν τα social media
Πώς γεννήθηκαν λέξεις τύπου seggs, unalived και pew pews — και τι αποκαλύπτουν για την αθέατη δύναμη των αλγορίθμων
«Algospeak»: Η μυστική γλώσσα που δημιούργησαν οι χρήστες για να ξεγελάσουν τα social media
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Ο Δήμος Αστυπάλαιας ανακοίνωσε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παραμονής των εργαζομένων στο νησί...

Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους
xristougenniatiko trapezi
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα όπως κρέας, γαλακτοκομικά και γλυκίσματα...
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά