Αρσάκειο: Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή αποφοίτων
Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπως αναφέρει ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του

Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπως αναφέρει ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του. 

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης γνωστοποίησε πως έχει συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για σήμερα και πως θα κατατεθεί αίτημα στην εισαγγελία ώστε να κληθούν άμεσα να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι και να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr». Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαριου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών

Υπενθυμίζεται ότι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 του Αρσακείου Ψυχικού επιβεβαιώνουν, με επιστολή τους προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρείαπεριστατικά βίας, σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής, κατά μαθητών και καταγγέλλουν όσους προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Δηλώνουν μάλιστα ότι στέκονται στο πλευρό όσων βίωσαν τραυματικές εμπειρίες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που στέλνουν στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, οι απόφοιτοι υπογραμμίζουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων. Μάλιστα, μιλούν για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Παράλληλα, οι απόφοιτοι καταγγέλλουν τους θύτες, καθώς και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα