μαθητές δημοτικό σχολείο μάσκες
«Προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη - «Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown. Προϋπόθεση είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000»

«Προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας πως αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

«Ταυτόχρονα με τα δημοτικά σχολεία θα υπάρξει και άνοιγμα της αγοράς με click away», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι: «προϋπόθεση είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000».

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», συνέχισε.

«Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων», τόνισε. «Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας. Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid».

Όσον αφορά τα εμβόλια, επεσήμανε τα νέα στοιχεία από την AstraZeneca που έδειξαν ότι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και οι άνω των 65 ετών.

Διπλή μάσκα

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95. Τόνισε, επίσης, ότι την υφασμάτινη πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗς
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Μια υπόθεση-σύμβολο για τον εκφοβισμό, τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης σιγής νεκροταφείου στα σχολεία
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Τρόφιμα
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!
Ανακάλυψε ποιες τροφές λειτουργούν σαν φυσικό «φάρμακο» για τον οργανισμό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!