Σχολεία: Στόχος μας το άνοιγμα την 1η Μαρτίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν την 1η Μαρτίου τα σχολεία - «Η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν την 1η Μαρτίου, σχολεία και καταστήματα. «Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» δήλωσε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά στα σχολεία είπε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές.

Εμβόλιο

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε πως χορηγείται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ώστε να είναι εύκολη η εξέτασή τους, ιδιαίτερα για τους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας.

«Όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και δεν θα είναι το πιστοποιητικό προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς εντός ή εκτός της χώρας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό, αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, o Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους διευκόλυνσης μετακίνησης, ενώ οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα είναι παράνομη και θα συνιστά διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίδομα youth pass και στεγαστικο
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Μόνιμη η ενίσχυση των 300 ευρώ σε συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες – Διευρύνονται οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
peripoliko astinomia perama
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική: Οκτώ συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών και όπλων
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για κύκλωμα ναρκωτικών και όπλων
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική: Οκτώ συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών και όπλων
Κύκλωμα στις πολεοδομίες: Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους
Κύκλωμα στις πολεοδομίες: Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους
Ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, τι υποστήριξαν στα υπομνήματά τους
Κύκλωμα στις πολεοδομίες: Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους