Σχολεία - Lockdown: Πρώτα να ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια
Την άποψη πως όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Την άποψη πως όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΜEGA, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως τόνισε, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, κάτι που το αποδίδει στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».

«Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «εφικτό» τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για μόνιμες και τριετείς προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
sxoleio
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση
Κλείσιμο σχολείου, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ακάλυπτα κενά ειδικής αγωγής
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση