ΣΥΡΙΖΑ: Στα 700.000 ευρώ οι απευθείας αναθέσεις στην τηλεκπαίδευση
To Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι απευθείας αναθέσεις έργων του υπουργείου Παιδείας από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 700.000 ευρώ

Αναλυτικά στοιχεία για το ύψος των απευθείας αναθέσεων έργων του υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού παραθέτει το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για ανάθεση έργου ύψους 122.000 ευρώ για την ανάγκης της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, το παρατηρητήριο σημειώνει πως από την αρχή της πανδημίας οι συνολικές δαπάνες των απευθείας αναθέσεων του υπουργείου Παιδείας αγγίζει τις 700.000 ευρώ.

«Η πολυδάπανη τακτική του υπουργείου Παιδείας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί δεν ανατίθεται η παραγωγή των βιντεομαθημάτων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αισθητά χαμηλότερο κόστος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του παρατηρητηρίου:

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία παρουσιάζει τη νέα απευθείας ανάθεση 122.512 € από τη Νίκη Κεραμέως για την παραγωγή βιντεομαθημάτων. Τις 700.000 € αγγίζουν οι απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Παιδείας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Απευθείας αναθέσεων συνέχεια από τη Νίκη Κεραμέως, η οποία με πρόσφατη απόφασή της αναθέτει εκ νέου στην εταιρία «FILMIKI PRODUCTIONS» την παραγωγή 96 νέων βιντεομαθημάτων για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση έναντι του ποσού των 122.512 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στη μαγνητοσκόπηση σχολικών μαθημάτων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών Δημοτικού και αποτελεί την έκτη συνεχή απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρία, με τη συνολική δαπάνη να αγγίζει τα 527.515€ (στοιχεία από τη Δι@υγεια).

Η πολυδάπανη τακτική του υπουργείου Παιδείας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί δεν ανατίθεται η παραγωγή των βιντεομαθημάτων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αισθητά χαμηλότερο κόστος. Σημειώνεται πως η ΕΡΤ, πέρα από το να προβάλλει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για την παραγωγή του πρωτογενούς υλικού.

Πιο ειδικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει υπογράψει τις εξής αποφάσεις[1]:

 

Σύνολο: 527.515 €

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας είχε αναθέσει στην εταιρία «Interweave», πάλι δίχως διαγωνισμό, την καμπάνια του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», όπως και την δημιουργία της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε στο Σπίτι» και γραφικού υλικού για αναρτήσεις στα social media του υπουργείου και της υπουργού.

Σύνολο: 165.935 €

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 7/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλκοόλ
Περιστέρι: 13χρονη κατέρρευσε από κατανάλωση αλκοόλ – Στο νοσοκομείο ανήλικη
Συνελήφθησαν ο πατέρας της για παραμέληση εποπτείας και ο ιδιοκτήτης περιπτέρου για πώληση αλκοόλ σε ανήλικο
Περιστέρι: 13χρονη κατέρρευσε από κατανάλωση αλκοόλ – Στο νοσοκομείο ανήλικη
Κωνσταντίνος Σινάνης
Δήμαρχος Αη Στράτη: «Ο καρκίνος είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω και θα βγω νικητής»
«Ευτυχώς, ένας συνεργάτης από το δήμο με πήρε από τον γιακά και πήγα και έκανα εξετάσεις»
Δήμαρχος Αη Στράτη: «Ο καρκίνος είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω και θα βγω νικητής»
Μαρία Καρυστιανού, Νικόλας Φαραντούρης
Φαραντούρης για στήριξη Καρυστιανού: «Αν επιλέξω άλλον δρόμο, θα ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Τίποτα δεν είναι γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή» - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «φλερτ» του ευρωβουλευτή με την Μαρία Καρυστιανού
Φαραντούρης για στήριξη Καρυστιανού: «Αν επιλέξω άλλον δρόμο, θα ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ»