ΣΥΝΕΚ: Μετά την αξιολόγηση εκπαιδευτικών έρχονται απολύσεις!
«Πρόσφατα ο υπ. Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρούμενος για τη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 400.000 την τελευταία δεκαετία και με ειρωνικό ύφος μας είπε πως δεν κατέρρευσε και τίποτα»

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λάρισας προειδοποιούν πως η αξιολόγηση εκπαιδευτικών που προγραμματίζει η κυβέρνηση θα λειτουργήσει ως «μοχλός» για απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η παράταξη επισημαίνει πως οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, ενώ η υποστελέχωση «μαστίζει» όλους τους τομείς και τις υπηρεσίες του κράτους.

Παραθέτει, δε, σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που δήλωνε «χαρούμενος για τη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 400.000 την τελευταία δεκαετία» και με ειρωνικό ύφος προσέθεσε πως «δεν κατέρρευσε και τίποτα λόγω της μείωσης».

«Στην εκπαίδευση έχουμε 50.000 αναπληρωτές που καλύπτουν στη συντριπτική πλειοψηφία οργανικά κενά. Στην υγεία λείπουν πάνω από 20.000 γιατροί και νοσηλευτές, το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

Πρόσφατα ο υπ. Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρούμενος για τη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 400.000 την τελευταία δεκαετία και με ειρωνικό ύφος μας είπε πως δεν κατέρρευσε και τίποτα λόγω της μείωσης και άρα περίσσευαν!

Στην εκπαίδευση έχουμε 50.000 αναπληρωτές που καλύπτουν στη συντριπτική πλειοψηφία οργανικά κενά. Στην υγεία λείπουν πάνω από 20.000 γιατροί και νοσηλευτές, το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του. Στους φορείς του Δημοσίου οι ελλείψεις ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων. Οι συντάξεις καθυστερούν 3-5 χρόνια και υπερδιπλασιάστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις από την παρούσα κυβέρνηση, αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού κατά 50%. Όλος ο δημόσιος τομέας είναι υποστελεχωμένος.

Παρόλα αυτά ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ονειρεύεται απολύσεις, όπως το 2014 επί υπουργίας του τωρινού  Πρωθυπουργού! Για τον κ. Βορίδη και την κυβέρνησή του οι απολύσεις δεν πρέπει να αποτελούν ταμπού, όπως και η άρση της μονιμότητας κατά τα λεγόμενά τους! Όταν λοιπόν μας λέει πως ονειρεύεται μια μεταρρύθμιση στα πρότυπα αυτής του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού τότε Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, πρέπει να ανησυχούμε λέμε εμείς.

Η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών είναι ένα ακόμη βήμα στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Ο πραγματικός τους στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να σκύψουν το κεφάλι, ώστε στη συνέχεια να περάσουν πιο εύκολα και τα υπόλοιπα αντιδραστικά τους σχέδια.

Ελεύθερη επιλογή σχολείου, σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα των προγραμμάτων σπουδών, voucher για τη χρηματοδότηση των σχολείων, πέρασμα των σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατάργηση της μονιμότητας και της οργανικότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για όλους τους εκπαιδευτικούς. Κατηγοριοποιημένα σχολεία, φτωχά και ανεπαρκή για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε τη μάχη και την κερδίσαμε και τότε, όπως θα γίνει και τώρα!

Με αποφασιστικότητα απαντάμε στο υπουργείο και στην κυβέρνηση με ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

Η κυβέρνηση βαδίζει το δρόμο της "γεμάτη χαρά!!, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βορίδης.

ΕΜΕΙΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)