Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
σχολεία - κορονοϊός - κλείνουν
Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ Β΄Αθήνας για παράτυπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε ειδικά σχολεία

Αναίτια και χωρίς αποφάσεις ΠΥΣΠΕ μετακινούνται εκπαιδευτικοί σε μονάδες ειδικής αγωγής, με ευθύνη της Διεύθυνσης ΠΕ Β΄ Αθήνας, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι η διεύθυνση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και κακοδιαχείρισης και τονίζει την ανάγκη μαζικών προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά:

Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις εκπ/κών προκειμένου να καλυφθούν κενά εκπ/κών λόγω αδειών – να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

Μέσα στη δίνη της πανδημίας του ιού covid 19 με τα σχολεία κλειστά, για δεύτερη φορά, και με περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών των πολιτών στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης των  κρουσμάτων κορονοϊού  εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας προκειμένου να καλύψει κενά εκπαιδευτικών σε ειδικά σχολεία, το οποία δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους παραμένουν ανοιχτά, επιχειρεί να μετακινήσει αναίτια και χωρίς αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων που από τις 11 – 2 – 2021 έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Με προφορικές εντολές και αναιτιολόγητα αφήνουν τα παιδιά των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων που τελούν σε αναστολή και δέχονται εξ αποστάσεως εκπαίδευση εντελώς ακάλυπτα προκειμένου να μην προσληφθούν οι αναγκαίοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω αδειών στα λειτουργούντα ακόμη ειδικά Δημοτικά Σχολεία.

Είναι χαρακτηριστικό της αναλγησίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζει τους υπευθύνους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων) και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαχειρίστηκαν την κάλυψη των κενών των λειτουργούντων Ειδικών Σχολείων και στο διάστημα της προηγούμενης αναστολής λειτουργίας των σχολείων από 16 – 11 – 2020 έως 10 – 1 – 2021 μετακινώντας παράνομα και παράτυπα εκπαιδευτικούς.  Προφανώς κανένα σχέδιο δεν υφίσταται για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς που παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού και όλα γίνονται εκ των ενόντων και σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες αυτές του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και κακοδιοίκησης στην προσπάθεια του να επιβάλλει, ως υπάκουος τοποτηρητής, της καθόλα αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στους οποίους άλλωστε χρωστά τον διορισμό του άνευ κρίσεων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις των αναπληρωτών καλύπτοντας όλα τα κενά που υπάρχουν σε γενική και ειδική αγωγή και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε βάρος των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας δεν θα περάσουν.

Οι συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης (μόνιμοι ή αναπληρωτές) που καλούνται να μετακινηθούν με προφορικές εντολές να μην το πράξουν αν δεν λάβουν έγγραφη εντολή μετακίνησής τους από το σχολείο της αρχικής τους τοποθέτησης. Ανάλογα περιστατικά μετακινήσεων εκπαιδευτικών για κάλυψη των αναγκών των λειτουργούντων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από Δ/νσεις Εκπ/σης σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως έχουμε πληροφορηθεί, προφανώς για να αποφύγει το ΥΠΑΙΘ τις απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
sxoleia kleista 2022 koronoios
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
Νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή των self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου