Αγωνιστική Παρέμβαση: Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την καταστολή κατά διαδηλωτών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση του νόμου Κεραμέως.

Παράλληλα, η παράταξη τονίζει πως το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ, καθώς ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ αρνήθηκαν να το ψηφίσουν.

Αναλυτικά:

Το παρακάτω κείμενο, καταγγελία της κυβερνητικής καταστολής στην πανεκπαιδευτική  διαδήλωση στις 10/2 κατατέθηκε από τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης να ψηφιστεί δια περιφοράς από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Απόφαση του Δ.Σ. δεν έγινε γιατί ψηφίστηκε μόνο από τις Παρεμβάσεις και την Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών, τα μέλη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ το αγνόησαν και δεν απάντησαν! 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που από την Αλεξανδρούπολη ως το Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν για την καταστροφική για τη δημόσια παιδεία πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δείχνει μια απίστευτη ανηθικότητα και αναλγησία, όταν έχει κλειδώσει ένα ολόκληρο λαό στους τοίχους της δουλειάς και του σπιτιού και εκείνη ανενόχλητη νομοθετεί εναντίον του.

Η διαδήλωση της Τετάρτης 10/2/2021 που είχαν καλέσει οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα εκπαιδευτικά σωματεία ήταν από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, με δυναμισμό, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Το διογκούμενο κύμα αντίστασης και αντίδρασης ήταν που τρόμαξε την κυβέρνηση και προαναγγέλθηκε μάλιστα από την τηλεόραση του Σκάι, και από τον Πορτοσάλτε, το πρωί της ίδιας μέρας, η άγρια καταστολή της. Έτσι, όταν το μπλοκ της πορείας έφθασε μπροστά στο ΥΜΑΘ δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση με δεκάδες κρότου λάμψης, ενώ το κυνηγητό συνεχίστηκε ακόμα και στα στενά γύρω από το κέντρο της πόλης, ακόμη και μετά το τέλος της πορείας και η αστυνομία προέβη και σε προσαγωγές. Την ίδια μεταχείριση και ακόμη χειρότερη είχε και η διαδήλωση στην Αθήνα με την αστυνομία να επιτίθεται, να τραυματίζει φοιτητές και να προχωρεί σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

 Όλο και περισσότερο οι νέοι και οι εργαζόμενοι στη χώρα αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που τους “υπόσχονται” είναι φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια, δουλειά με όρους εργασιακού μεσαίωνα (απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς ωράριο και ιδιωτικό χώρο και χρόνο, απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης-μερικά μόνο από τα τελευταία νομοθετήματα της κυβέρνησης), αλλά και μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, καθώς το όνειρο των σπουδών μπαίνει στις συμπληγάδες της βάσης εισαγωγής, του διπλού μηχανογραφικού, των προστίμων και διαγραφών φοιτητών, των ορίων φοίτησης, μια παιδεία υποταγμένη πλήρως στα συμφέροντα των επιχειρήσεων και όχι των κοινωνικών αναγκών, μια παιδεία χωρίς ελευθερία και δημοκρατία, αλλά με την αστυνομία όχι μόνο πλέον να ορίζει που πάμε, τι κάνουμε, για πόσο, τι λέμε, πως το λέμε, αλλά και να έχει το δικαίωμα να εισβάλει στα πανεπιστήμια και στα σχολεία για να καταστείλει “όσους δε συμμορφώθηκαν κατά τις υποδείξεις”.

Η πολιτική του Χρυσοχοΐδη, που μόνο με τις χουντικές μεθόδους καταστολής των ελευθεριών μπορεί να συγκριθεί, είναι το μόνο όπλο της εξουσίας να επιβάλλει τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της. Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά και μαζικά, για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας.

Ο αυταρχισμός, οι διώξεις και οι απαγορεύσεις δε θα μας πτοήσουν.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες των σημερινών διαδηλώσεων,

χωρίς πρόστιμα και κατηγορίες

Οι ανάγκες μας και η ζωή μας δε θα επιτρέψουμε να “μπουν στο γύψο”

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της αστυνομακρατίας στα ΑΕΙ και της μείωσης των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Αγώνα τώρα για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία