Νομοσχέδιο-Τζούφη: Τα ΑΕΙ δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης
«Τα ΑΕΙ είναι κτήμα όλων και όχι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης», σημειώνει η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας ότι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία και η μείωση των εσιακτέων

«Τα ΑΕΙ είναι κτήμα όλων και όχι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης». Αυτό σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Οι ανάγκες των πανεπιστημίων είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την κυβερνητική ατζέντα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», υπογράμμισε ακόμα η ίδια, ενώ σημείωσε πως η πανδημία δημιουργεί νέες συνθήκες για τα ΑΕΙ, τα οποία καλούνται να αναβαθμίσουν τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους ρόλο.

«Αντίθετα, η μόνη μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία και να στερήσει από περισσότερους από 24.000 μαθητές, την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ». Τόνισε επίσης πως «ενώ η κυβέρνηση δήθεν κόπτεται για την αναβάθμιση των σπουδών, με τον προϋπολογισμό του 2021 περιέκοψε 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και με αυτά προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς για να επιτηρούν την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ειδική αναφορά στη στελέχωση των ΑΕΙ με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και μίλησε για το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβλέπει πως για κάθε μια αποχώρηση προβλέπεται μια πρόσληψη. «Έχετε ακυρώσει το νόμο στην πράξη» υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τα Πανεπιστήμια με πόρους, προσωπικό και υποδομές, αντί να τοποθετεί φράχτες, συναγερμούς και κάμερες που θα καταγράφουν την εσωτερική ζωή των πανεπιστημίων.

Ακόμα, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εισπράττει την απόρριψη όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, αστυνομικών και φορέων. Όλες και όλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους και προβλέπουν ότι η εφαρμογή του θα χειροτερέψει τα πράγματα αντί να τα βελτιώσει.

Τέλος, απευθυνόμενη προς την υπουργό Παιδείας σημείωσε: «Κυρία Κεραμέως, τα πανεπιστήμια υπήρχαν και πριν από σας. Ήταν και θα παραμείνουν δημόσια και δωρεάν. Δεν είναι ούτε δικά σας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός κόμματος και καμίας κυβέρνησης για να τα αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία της. Είναι κτήμα όλων και εθνική περιουσία που εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να παίζεται στα ζάρια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα