Καταγγελία Φροντιστών: Εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ καταγγέλει ότι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τα ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης, μη λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί  για την δημόσια υγεία

Τη σοβαρή καταγγελία ότι εκπαιδευτικοί παραδίδουν δια ζώσης ιδιαίτερα μαθήματα αγνοώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό, κάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειδάκης.  Ακολουθεί η δήλωση που απέστειλε στα ΜΜΕ.

Δήλωση Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη

για τα παράνομα δια ζώσης ιδιαίτερα μαθήματα

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που αυτή δημιουργεί. Χιλιάδες Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές παραμένουν κλειστά ενώ ήδη διατυπώνονται ερωτήματα ακόμα και για τη συνέχιση λειτουργίας Δημοτικών και Γυμνασίων λόγω του κινδύνου της δυναμικής αύξησης των κρουσμάτων, του τρίτου κύματος που πλήττει την Ευρώπη και της εμφάνισης μεταλλάξεων. Τα Φροντιστήρια εξακολουθούν να εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δίνοντας καθημερινή μάχη στήριξης των μαθητών τους, δείχνοντας την υπευθυνότητά τους όπως έπρατταν και σε όλο το διάστημα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιους δεν τους απασχολεί αυτή η κατάσταση. Διορισμένοι και μη εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι με ό,τι υγειονομικούς κινδύνους αυτό ενέχει, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των οικογενειών για την πρόοδο των παιδιών τους και την εμπιστοσύνη προς αυτούς. Δεν αναφερόμαστε και πάλι απλά στη θέση των αρχών που έχουμε, ότι δηλαδή χρειάζεται δραστική αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής παραοικονομίας των αδήλωτων ιδιαίτερων από αμφιβόλων προσόντων εκπαιδευτικούς και πως είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για ένα σημαντικό ποσοστό δημόσιων λειτουργών που κάνουν ιδιαίτερα χωρίς καμία επίπτωση.

Επισημαίνουμε πως αυτή την κρίσιμη στιγμή, εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τα ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης, μη λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί  για την δημόσια υγεία. Πρόκειται για στάση και δραστηριότητα υγειονομικά ανεύθυνη και επικίνδυνη, ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη και κατακριτέα.

Καλούμε με ευθύνη τις αρμόδιες Αρχές να πάρουν κάθε απαραίτητο μέτρο ελέγχου για να μη συνεχιστεί αυτή η απειλητική για την Δημόσια Υγεία δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους γονείς να σκεφτούν σε τι πιθανούς κινδύνους εκθέτουν τα παιδιά τους με την αποδοχή αυτών των πρακτικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Οι βασικές εξαγγελίες και παρεμβάσεις από τη νέα κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής
Νέοι αυστηροί κανονισμοί στις εστίες - Έρχονται 10.000 νέες κλίνες και ελεγχόμενη είσοδος
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Τι αλλάζει σε Λύκειο, Πανελλαδικές και αναπληρωτές - Ποιους μαθητές αφορά το εθνικό απολυτήριο
Ανατροπή στο Λύκειο: Οι βαθμοί θα μετρούν από νωρίτερα για τα πανεπιστήμια
Σοφία Ζαχαράκη: Τι αλλάζει σε Λύκειο, Πανελλαδικές και αναπληρωτές - Ποιους μαθητές αφορά το εθνικό απολυτήριο