ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Μαθητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, ως επί το πλείστον ενήλικοι άνω των 40 ετών, ζητούν να επιστρέψουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως

Αίτημα για επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση καταθέτουν οι μαθητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ενήλικες άνω των 40 ετών και αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αναλυτικά το αίτημά τους:

Προς κάθε υπεύθυνο/η,  με την παρούσα αίτησή μας θέλουμε πρώτον να σας   γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω αληθή γεγονότα και   δεύτερον να σας καταθέσουμε τα αιτήματά μας. 

1. Η μέγιστη πλειοψηφία των μαθητριών/των του   εσπερινού σχολείου μας έχουμε ηλικία άνω των 40 ετών. 

2. Αρκετοί ανήκουμε σε ομάδες ευπαθείς/υψηλού κινδύνου   ή/και συμβιώνουμε/συγκατοικούμε με άτομα που ανήκουν  σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

3. Οι περισσότεροι εργαζόμαστε κι έχουμε τέκνα σε όλες τις  βαθμίδες εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να διευρύνεται  επικίνδυνα ο αριθμός των ατόμων με τα οποία ερχόμαστε  καθημερινά σε επαφή. 

4. Κατά τον αερισμό των τάξεων οι θερμοκρασίες την  παρούσα περίοδο έχουν μεγάλη διαφορά τις ώρες  διδασκαλίας των ημερήσιων σχολείων σε σχέση με τις ώρες  διδασκαλίας των εσπερινών (18:00-22:30). 

5. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος στις τάξεις μας θα  αναγκαστούμε να απέχουμε από την εργασία μας με όλα  όσα αυτό πιθανόν να συνεπάγεται για τις οικογένειες μας  και την διαβίωσή μας. 

6. Έχετε ήδη εξαιρέσει από την δια ζώσης διδασκαλία τα  ΑΕΙ, τα ΙΕΚ και τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας χωρίς να  λάβετε μέριμνα για τις ιδιαίτερες ηλικίες, συνθήκες  διαβίωσης - εργασίας, υγείας (λόγω ηλικίας) των  μαθητριών/ων των εσπερινών σχολείων. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με πρωταρχικό  γνώμονα την υγεία την δικιά μας και των οικογενειών μας  ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ: 

1. Να συνεχίσουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως κι όχι  δια ζώσης. 

2. Να εξεταστεί η δυνατότητα διδασκαλίας δια ζώσης  ΜΟΝΟ των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις και των Εργαστηριακών μαθημάτων. 3. Να μας απαντήσετε/ενημερώσετε εγγράφως. 

Σημείωση: Τα στοιχεία των μαθητών που κατέθεσαν την εν λόγω επιστολή βρίσκονται στη διάθεση του alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιμορφωτικη δράση
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Όρια, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των Γονέων και των Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας!
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21