Γυμνάσια: Δεν έπρεπε να ανοίξουν στις «κόκκινες περιοχές»
«Βεβιασμένο» χαρακτήρισε το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων ο Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος

«Δεν μπορεί η Αττική να μπαίνει στο “κόκκινο” την Πέμπτη και την Παρασκευή να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Ήταν πολύ βιαστικό όλο αυτό, βλέπετε ότι πρέπει η Επιτροπή των ειδικών να επανεξετάσει την κατάσταση» είπε στο Mega.

«Αυτή η αύξηση της κινητικότητας που παρατηρείται είναι πάρα πολύ προβληματική, ειδικά για την Αττική γιατί βλέπω το σενάριο της Θεσσαλονίκης. Το ιικό φορτίο στα λύμματα αυξάνεται. Έτσι, κάναμε κι εμείς. Δεν έχει αυτή τη στιγμή τόσο μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας αλλά μην ξεχνάτε ότι τότε ξεκινούσαμε από το μηδέν και τώρα οι μονάδες είναι καλυμμένες κατά 50%» επισήμανε.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «το ενδεχόμενο μιας πανδημικής έκρηξης είναι ορατό και όχι η συζήτηση αυτή τη στιγμή περί μεταλλάξεων που είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία, αλλά η υγειονομική έκρηξη αυτή τη στιγμή θα φέρει ένα πολύ μεγάλο και ολικό lockdown κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο για την οικονομία. Άρα, τώρα να πάρουμε κάποια μέτρα τα οποία δεν θα είναι τόσο επώδυνα για την οικονομία. Είναι η κρίσιμη εβδομάδα».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να κλείσουν όλα, απάντησε ότι «όχι», αλλά πρέπει να γίνει «επανεξέταση των μέτρων, ειδικά για τα σχολεία. Πρέπει να το ξαναδούν».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν στις «κόκκινες περιοχές» τα Γυμνάσια. «Εκεί, δεν πρέπει πραγματικά να παίζουμε με τη φωτιά» πρόσθεσε.

maska-mathites-sxoleia2.jpg

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις αυξάνουν την πίεση στο σύστημα Υγείας

Ο διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος δήλωσε για την ετοιμότητα του ΕΣΥ:

«Εμείς αυτό που προσπαθούμε να αποτρέψουμε είναι η νοσηρότητα του ιού και τις μεταλλάξεις του που αυξάνει την πίεση στο Εθνικό σύστημα Υγείας και ειδικά να αποτρέψουμε την έκρηξη κρουσμάτων. Είναι αδύνατον να προετοιμαστούμε περισσότερο. Ήδη οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όρια τους. Ο ιός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι μεταλλάξεις μπορεί να μην αυξάνουν τη νοσηρότητά του, αυξάνουν όμως τη δύναμη του να διαδοθεί. Δεν συμφέρει τον ιό να πεθάνουμε, τον συμφέρει όμως να διαδοθεί, πράγμα που αυξάνει την πίεση στο ΕΣΥ».

Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα και την εικόνα ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε ΜΕΘ , κάνοντας λόγο για καταστροφική μανία του ιού, ενώ τόνισε πως τα εμβόλια είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε απέναντι του.

Βασιλακόπουλος: Οι ιοί γίνονται πιο μεταδοτικοί και λιγότερο θανατηφόροι

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Η αλλαγή στο γενετικό υλικό του ιού είναι μια φυσική διαδικασία από την στιγμή που μεταδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο ιός που αυτή τη στιγμή μολύνει τους περισσότερους ανθρώπους και όχι οι διάφορες μεταλλάξεις τους, είναι διαφορετικός από αυτόν που είχε ξεκινήσει στην Κίνα. Στη φυσική πορεία κάθε ιού γίνονται πιο μεταδοτικοί και λιγότερο θανατηφόροι, πράγμα που ισχύει και για τον κορονοϊό».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις είναι πραγματικά πιο θανατηφόρα, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το κατά πόσο τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν αυτά τα στελέχη του ιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο