Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Κορονοϊός: Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν οι βρεφικοί και οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Kλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά μέχρι την Τετάρτη οι βρεφικοί, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ, στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με απόφαση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, μετά την εμφάνιση του κρούσματος νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με στόχο να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος της διασποράς.

Εξάλλου, ξεκίνησε από σήμερα το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή η διενέργεια δωρεάν τεστ για κατοίκους, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολείων του δήμου.

Σήμερα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν rapid tests στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές καθώς και στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, ενώ μονάδες του ΕΟΔY βρέθηκαν και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στη Νεάπολη. Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ανέφερε ότι θα επιμείνει προς τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στην διενέργεια μοριακών και όχι rapid tests.

Ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε ότι στην χθεσινή έκτακτη σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, και την εξέταση της συνέχισης λειτουργίας των ήδη ανοιχτών νηπιαγωγείων και δημοτικών στον δήμο.

Τα tests θα συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Εργοτάξιο του δήμου (Λεωφ. Παπανικολάου & Νερομύλων 2, Πεύκα) και στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2, περιοχή «Δροσιά»).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρδιοχειρουργός με φακελάκι
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
«Ήμουν ο Άγιος Παντελεήμων και με αντιμετωπίζουν σαν φονιά», ισχυρίζεται ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»