Σε ποια πανεπιστήμια θα βρίσκεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Τέλος στους αιώνιους φοιτητές με το νέο νομοσχέδιο

Για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επί 45χρονια η πολιτεία δεν μπόρεσε να εξαλείψει το πρόβλημα. Τώρα ακολουθούμε το ύστατο μέσο». Μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο βάζει «φρένο» στους αιώνιους φοιτητές.

«Σε γενικές γραμμές τα πανεπιστήμια μας έχουν υψηλό επίπεδο παιδείας και υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας. Το πρόβλημα υπάρχει ορισμένα συγκεκριμένα κεντρικά πανεπιστήμια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό φοιτητών. Γι’ αυτό γίνονται στόχος ορισμένων ομάδων που πιστεύουν ότι θα αλιεύουν από εκεί οπαδούς» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρίσκεται:

-Στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου

-Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

-Στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας και

-Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Παρά το ότι η Αστυνομία έχει δικαίωμα παρεμβάσεως μέσα στα πανεπιστήμια λόγω τελέσεως αξιόποινων πράξεων, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Το είδαμε με τον πρύτανη του ΟΠΑ. Δεν είναι σε όλα τα πανεπιστήμια το πρόβλημα, το τονίζω» συμπλήρωσε.

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές

«Έχω μπροστά μου στοιχεία τμήματος πενταετούς φοίτησης με υψηλή βάση εισόδου. Από το πρώτο έως το δέκατο εξάμηνο είναι 1137 εγγεγραμμένοι φοιτητές. Μετά το δωδέκατο εξάμηνο, είναι 1178. Από εκεί και έπειτα, στο δέκατο έτος σπουδών υπάρχουν 65 εγγεγραμμένοι φοιτητές, στο 15ο έτος 33 φοιτητές, στο 20ο έτος 25 φοιτητές, στο 25ο έτος 40 φοιτητές ενώ στο 26ο έτος είναι 47 οι εγγεγραμμένοι. Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε τι εννοούμε όταν λέμε αιώνιοι, λιμνάζοντες φοιτητές. Υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα» τόνισε.

«Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει πλήρη ή μερική φοίτηση«, δήλωσε και συνέχισε: «για όσους φοιτητές εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρούς λόγους, υγείας ή οτιδήποτε, μπορούν είτε να είναι μερικής φοιτήσεως, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα και διακοπής φοιτήσεως και επανεγγραφής τους στη συνέχεια».

Μάλιστα, όπως, συμπλήρωσε, με την διακοπή φοίτησης και την επανεγγραφή, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε διπλάσιο χρόνο φοιτήσεως, δηλαδή μέχρι 12 χρόνια.

«Το νομοσχέδιο δεν έχει πρόθεση να κόψει κάποιον άνθρωπο που προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθεί και στη φοίτηση σου και στην ανάγκη για βιοπορισμό. Αλλά δεν μπορούμε να το τραβάμε αυτό το πράγμα» υπογράμμισε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Πανελλήνιες εξετάσεις - Διπλό μηχανογραφικό: Το μέτρο, που θεσμοθετήθηκε πριν από δύο έτη αλλά δεν εφαρμόστηκε, καταργεί το υπ. Παιδείας με νέα...
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Βιβλιοθήκη
Θεσσαλονίκη: Τρεις χιλιάδες βιβλία «έτοιμα να ταξιδέψουν» από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
«Τα βιβλία έτοιμα να ταξιδέψουν», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, από τις 12:00 έως τις 20:00, στην είσοδο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Θεσσαλονίκη: Τρεις χιλιάδες βιβλία «έτοιμα να ταξιδέψουν» από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη