Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Athens Lifelong Learning Institute, η ΜΚΟ Αντίρροπον και οι Νέοι Ορίζοντες των Ελλήνων Ρομά υλοποιούν το έργο «Inclusive Schools For Roma» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Rights, Equality and Citizenship” (Grant Agreement, number: 881953 — Inclusive Schools REC- AG-2019 / REC-RDIS-DISC-AG-2019). Η διάρκεια του έργου είναι δύο έτη (01-06-2020 έως 31-05- 2022).

Το έργο «Inclusive Schools For Roma» στοχεύει στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή μιας αποτελεσματικής ενταξιακής στρατηγικής για την επιτυχή ενσωμάτωση των Ρομά μαθητών/τριών στο σχολείο. Πρόκειται για μια παρέμβαση, η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα ολόκληρο σχολικό έτος σε είκοσι (20) επιλεγμένα σχολεία στην ελληνική επικράτεια και θα εμπλέκει περίπου 200 εκπαιδευτικούς και 50 διαμεσολαβητές (mediators).

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη οδηγών επιμόρφωσης και υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και υποστηρικτικού υλικού, στο οποίο θα επιμορφωθούν οι Διαμεσολαβητές και τα συμμετέχοντα στην πιλοτική εφαρμογή σχολεία. Στο πλαίσιο της διάδοσης του έργου υλοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις-workshops: α) στην Κρήτη, β) στα Ιωάννινα, γ) στην Πάτρα, δ) στη Θεσσαλονίκη και ε) στην Αθήνα.

Η ενημέρωση αυτή αποτελεί το εφαλτήριο για να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την τοπική κοινότητα σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών αυτών και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Την Πέμπτη 28. Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10.00-12.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-WORKSHOP με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές στην Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» για τις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σε μέλη της τοπικής επιστημονικής κοινότητας, σε διαμεσολαβητές και σε εκπροσώπους συλλογικών οργάνων της τοπικής κοινωνίας.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές