Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου
Αν δεν υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου δηλώνουν ειδικοί - Αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Η αρχή έγινε με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ενώ «σειρά» παίρνουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τους σχεδιασμούς των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας, άλλωστε, διευκολύνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, που δεν δείχνουν μεγάλη επιδείνωση από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά δείχνουν μια εικόνα σταδιακής βελτίωσης.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε σχετικά πως το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες αν δεν παρουσιαστεί αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της επαναλειτουργίας των καταστημάτων. Ο καθηγητής δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στο επόμενο διάστημα θα γίνει η ανάλυση των δεδομένων από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ώστε να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα εξέφρασε την αισιοδοξία της, πως τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.

Προϋπόθεση είναι να μην παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα. «Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να είναι στα σχολεία», σημείωσε σε παρέμβασή της στο MEGA.

Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, σημείωσε στο MEGA.

M. Παγώνη: Τεστ σε εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα

Ειδικό σχέδιο για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων προτείνει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως η επαναλειτουργία θα πρέπει να συνοδευτεί με τεστ Covid ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς.

Απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ΄Λυκείου

Παράλληλα, η υπουργός διευκρίνισε πως δεν προκρίνεται το σενάριο για άνοιγμα μόνο της Γ΄Λυκείου. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι», καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

«Είχαμε στην αρχική συζήτηση το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου , απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι δύσκολο», δήλωσε σχετικά και ο Χ. Γώγος.

Δεν παρατείνεται το τετράμηνο σε Γυμνάσια - Λύκεια, κανονικά η βαθμολογία

Το ενδεχόμενο παράτασης του πρώτου τετραμήνου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το οποίο λήγει στις 20 Ιανουαρίου, απέκλεισε η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής».

«Δεν θα υπάρξει παράταση του τετραμήνου. Η βαθμολογία των μαθητών θα γίνει με βάση τα συνεκτιμώμενα στοιχεία που ορίζει ο νόμος.

Όπως για το Γενικό Λύκειο τη συμμετοχή τους στη διδακτική μαθησιακή διαδικασία, την επιμέλεια και το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο μάθημα, την επίδοσή τους στις γραπτές δοκιμασίες ,τις εργασίες που εκτελεί.

 Αν λείπει κάποιο από τα προαναφερθέντα στοιχεία ο προφορικός βαθμός του τετραμήνου διαμορφώνεται ύστερα από τη συνεκτίμηση των υπαρχόντων στοιχείων», δήλωσε σχετικά.

Αυξάνονται τα τμήματα που βάζουν «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν τα κρούσματα που σημειώνονται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπ. Παιδείας, κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειωθεί σε περισσότερες από 30 σχολικές μονάδες σε μια εβδομάδα λειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, τα τμήματα που θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας τη Δευτέρα αντιπροσωπεύουν το 0,05% του συνολικού αριθμού των τμημάτων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Πως υπολογίζονται τα μόρια

Σπύρος Γραμμένος: Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος

Ανοικτά σχολεία τον Απρίλιο χωρίς καθόλου διακοπές το Πάσχα

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;
Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;
Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλία να προχωρήσουν σε μαθήματα τηλεκπαίδευσης, δεύτερη μέρα μετά τον σεισμό, ενώ τελικά...
Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;
Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια
Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια
Προκρίνεται το σενάριο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων
Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια