Σχολεία-Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα λιανεμπορίου παρά Γυμνασίων-Λυκείων
Σχολεία: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αντί για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια προκρίνει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος - «Τον Μάη το πρώτο που άνοιξε ήταν το λιανεμπόριο», σημειώνει

Σχολεία: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αντί για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια προκρίνει ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Αν κάνουμε ένα βήμα ακόμα θα πρέπει ο πατέρας να φέρει εισόδημα στο σπίτι. Τον Μάη το πρώτο που άνοιξε ήταν το λιανεμπόριο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega, απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση σχετικά με το επόμενο βήμα για την άρση του lockdown και για το άνοιγμα των σχολείων.

Σημείωσε χαρακτηριστικά αναφορικά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, «θα το δούμε την Παρασκευή, δεν μπορώ να σας πω. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένο».

Αναφορικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ανέφερε: «Βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο 50% του μάξιμουμ αριθμού των ανθρώπων που είχαμε διασωληνωμένους. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε και μια αύξηση στις απλές νοσηλείες ασθενών με Covid, ας ευχηθούμε ότι αυτό θα είναι πρόσκαιρο…».

Γ’ Λυκείου: Γρίφος η επιστροφή στην τάξη

Πάντως, όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Γ' Λυκείου, διδάσκουν και τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, οπότε οι καθηγητές δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα και δια ζώσης και με τηλεκπαίδευση.

Σε ερώτηση για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των Λυκείων, η υπουργός Παιδείας είπε πως «Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή τα μαθήματα συνεχίζονται για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση